Categorieën
Goeree-Overflakkee Slide Winter Zonsondergang

2e Kerstdag Zonsondergang

2e Kerstdag Zonsondergang

Boxing Day Sunset

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Tweede kerstdag valt op 26 december en is de feestdag volgend op eerste kerstdag.

In Noord-Europa is 26 december een feestdag, waarvan de naam vaak een vertaling is van tweede kerstdag (bijvoorbeeld Zweeds: Annandag jul).

In landen van het Gemenebest wordt tweede kerstdag Boxing Day genoemd. Traditioneel werd op deze dag de kerstkist (box) geopend. In de kerstkist konden mensen een cadeautje voor de armen stoppen. Ook werden op Boxing Day de traditionele vossenjachten gehouden. Nu is de dag belangrijk voor andere sporten zoals voetbal en paardenraces.

Tweede kerstdag is een officiële feestdag in in ieder geval de volgende landen: België (Duitstalige Gemeenschap), Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland (traditioneel niet Noordrijn-Westfalen en Saarland maar steeds vaker wel), Estland, Frankrijk (Elzas-Lotharingen), Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië (Santo Stefano), Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Slovakije, Spanje (Catalonië), Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland (niet in de Franstalige kantons).

Bron: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

2e Kerstdag Zonsondergang 2e Kerstdag Zonsondergang 2e Kerstdag Zonsondergang

9 reacties op “2e Kerstdag Zonsondergang”

Reacties zijn gesloten.