Categorieën
Goeree-Overflakkee Landbouw Slide Zomer

Augustus Oogsten Goeree Overflakkee

Augustus Oogsten Goeree Overflakkee

August Harvest Goeree Overflakkee

Augustus Oogsten Goeree Overflakkee

Augustus Oogsten Goeree Overflakkee

Augustus Oogsten Goeree Overflakkee

Augustus Oogsten Goeree Overflakkee

5X7F0779

5X7F0783

5X7F0791

5X7F0794

5X7F0816

5X7F0820

5X7F0822

5X7F0841

5X7F0853

5X7F0864

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Augustus (ook wel oogstmaand) is de achtste maand van het jaar in de gregoriaanse kalender, en heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar de princeps Gaius Iulius Caesar Octavianus (Augustus).

De oogst (zelfstandig naamwoord of het oogsten werkwoord) is het binnenhalen van landbouwproducten. Ook het binnengehaalde product zelf wordt oogst genoemd. Het woord wordt ook overdrachtelijk gebruikt: ‘De oogst van de nieuwe romans van dit najaar’.

Zegt men dat de oogst mislukt is (een misoogst), dan bedoelt men dat er (door slecht weer) weinig of niets gegroeid is. Het is dus het gewas dat mislukt is, nog voordat de oogsttijd aanbrak.

Goeree-Overflakkee is een eiland en gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Haringvliet, het Volkerak-randmeer, en het Grevelingenmeer. Goeree-Overflakkee behoort tot de provincie Zuid-Holland. Sommelsdijk echter, heeft als enige plaats op het eiland, tot 1805 tot de provincie Zeeland behoord. De grootste woonkern is het met elkaar vergroeide Middelharnis-Sommelsdijk, daarna volgen Ouddorp, Dirksland en Oude Tonge. De naam Goeree-Overflakkee wordt in de spreektaal vaak afgekort tot Flakkee en soms ook tot Overflakkee. Goeree-Overflakkee was tevens de naam van het lokale waterschap op het eiland.

Goeree-Overflakkee is via de Hellegatsdam verbonden met de Hoeksche Waard en Noord-Brabant. De Grevelingendam en de Brouwersdam maken de verbinding met Schouwen-Duiveland. De Haringvlietdam loopt naar Voorne-Putten. Het eiland staat bekend als kerkelijk. In Ouddorp wordt het hoogste percentage stemmen op een christelijke partij uitgebracht tijdens verkiezingen, in Oude Tonge het laagste. Globaal kan gezegd worden dat het eiland van het westen naar het oosten minder kerkelijk wordt. Het eiland is vlak met uitzondering het duingebied op de noordwestpunt en ligt zowat gelijk met het zeeniveau. Het hoogste punt bevindt zich op circa 18,5 meter boven NAP.
Bron: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Augustus Oogsten Goeree Overflakkee Augustus Oogsten Goeree Overflakkee Augustus Oogsten Goeree Overflakkee

9 reacties op “Augustus Oogsten Goeree Overflakkee”

De boeren zijn druk bezig om te maaien. Het moet naar binnen. Wat hebben de boeren grote machines.
Je kan het zien dat deze machine vrij nieuw is. Mooi ding. Prachtig foto’s heb je gemaakt.

Prachtig serie weer, Bram. Altijd weer de moeite waard om een tijdje te kijken naar die indrukwekkende machines. Meestal probeer ik wel wat van deze werkzaamheden op te pikken langs de Friese Waddenkust, maar dat is er dit jaar nog niet van gekomen. Mooi dat ik er nu hier in elk geval iets van heb kunnen zien.

indrukwekkende machines die bij het oogsten gebruikt worden Bram..

veel handenarbeid komt er niet meer aan te pas..

het illustreert hoe het beroep van landbouwer geëvolueerd is..

een prachtige reeks, met een voorkeur voor de voorlaatste foto..

groeten

Wat een enorme machines zijn het die ze voor het oogsten gebruiken. Een prachtige serie met voor mij de voorlaatste als mooiste!
Wat voor lens gebruik je voor deze opnames Bram en op statief?

groetjes van Ank

Reacties zijn gesloten.