Categorieën
Goeree-Overflakkee Landschap Slide Zomer Zonsondergang

Avondlicht Buien Zonsondergang

Avondlicht Buien Zonsondergang

Slikken van Flakkee

Evening Light Showers Sunset

Avondlicht Buien Zonsondergang

Avondlicht Buien Zonsondergang

Avondlicht Buien Zonsondergang

Avondlicht Buien Zonsondergang

5X7D4578

5X7D4584

5X7D4591

5X7D4594

5X7D4595

5X7D4614

5X7D4631

5X7D4633

5X7D4638

5X7D4643

Foto’s: © Bram van Broekhoven

De Slikken van Flakkee liggen tussen Goedereede en Herkingen (achter Melissant). Aan de westzijde wordt het gebied begrensd door het Grevelingenmeer. Het totale gebied bestaat uit ca. 1500 ha. drooggevallen grond, en uit 1250 ha. water dat ondieper is dan 2,5 meter. De oeverlengte bedraagt ca. 20 km. De breedte van het gebied varieert tussen de 500 en 2500 meter.

Gedurende het gehele jaar grazen er op de Slikken van Flakkee Heckrunderen en Fjordenpaarden. De kudde bestaat uit ongeveer 50 merries van verschillende leeftijden en ongeveer 30 veulens. Fjordenpaarden zijn vriendelijke, rustige dieren, die weinig verzorging nodig hebben en zich uitstekend kunnen redden in dit gebied.
De heckrundstieren zijn, net zoals het oorspronkelijke oerrund, groot en zwart, met een lichte streep over de rug en een witte ring in de neus. De horens maken hen tot imposante verschijningen. Er grazen ongeveer 150 Heckrunderen op de zuidelijke Slikken van Flakkee.

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

9 reacties op “Avondlicht Buien Zonsondergang”

We vallen weer van de ene verbazing in de andere. Wat een zonsondergang en ook de daken met de donkere lucht. topfoto’s.

Eerste gedacht :op het juiste moment op de juiste plaats Maar achteraf dacht ik :verdorie die man is altijd op de juiste plaats dat is geen toeval dat is ………….Klasse !! Mooie beelden Bram Grts

Wat een heerlijke serie weer, Bram! Je had weer geen betere avond kunnen treffen, want licht en lucht verzorgden weer een fraaie show, en dat heb jij weer ten volle weten te benutten.

ademloos mooi Bram, wat een prachtig licht heb je gekregen om foto’s te maken, een enkel keertje tref je dat zo hé,
wowww, daar wordt je klein van 🙂

mooi man

Reacties zijn gesloten.