Betuwe bloesem 2013

Betuwe bloesem 2013


De Betuwe is een streek in de Nederlandse provincie Gelderland, gelegen tussen de rivieren de Waal in het zuiden en de Nederrijn en de Lek in het noorden.

De landstreek Betuwe bestaat uit drie delen: de Over-Betuwe; de Neder-Betuwe en de Tielerwaard. De landstreek valt onder twee Gelderse bestuursregio’s: Arnhem-Nijmegen en Rivierenland. De Betuwe bestaat uit negen gemeenten: Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe en Tiel, alsmede de tussen de Rijn en de Waal gelegen delen van de gemeenten Arnhem en Nijmegen. Voor de aanleg van het Pannerdensch Kanaal behoorde ook het grondgebied van de gemeente Rijnwaarden tot de Betuwe.

Het kanaal en rivier de Linge stroomt van oost naar west door de Betuwe. De stad Tiel heeft de belangrijkste regiofunctie in rivierenland. Andere grotere plaatsen zijn Culemborg, Elst, Huissen en Geldermalsen. De Betuwe staat vooral bekend om zijn grootschalige tuinbouw, waaronder de fruitteelt (appels, peren kersen). De oorzaak van dat landgebruik ligt in de geologie en bodemgesteldheid van het gebied. De Betuwe bestaat uit een afwisseling van oude stroomgeulen, de stroomruggen aan weerszijden daarvan en de komgronden verder van de rivier vandaan. Deze oude rivierlopen zijn op vele plekken in het landschap, ook binnendijks, nog goed te herkennen. Met name de stroomruggen met wat zandig materiaal, waren uitermate goed geschikt voor de tuinbouw en fruitteelt en vormen de beste landbouwgronden van Nederland.

Bron: Wikipedia

Betuwe bloesem 2013

Betuwe bloesem 2013

Betuwe bloesem 2013

Betuwe bloesem 2013

5X7C4961

5X7C4977

5X7C4983

5X7C4995

5X7C5042

5X7C5053

Foto’s: © Bram van Broekhoven

bedankt / thanks
signature

Betuwe bloesem 2013 Betuwe bloesem 2013 Betuwe bloesem 2013

12 Responses to “Betuwe bloesem 2013”

 1. Gerrit (UH) schreef:

  In de Neder Betuwe liggen mijn roots, als is dat lang geleden. Mijn moeder en broer wonen er nog, evenals nog veel neven en nichten. In ‘ons’ dorp heeft de fruitteelt plaats gemaakt voor boomkwekerijen, ook mooi, maar anders. Fraaie foto’s

 2. willyduvel schreef:

  Is dat wat men noemt ” Bloesemgenieten ”
  Mooi He Bram Groetjes

 3. willy schreef:

  een blauwe lucht en de pracht van de bloesems

  heerlijke reeks Bram

  groeten

 4. ladyfi schreef:

  What beautiful blossoms.

 5. Mijnnikonenik schreef:

  Een reeks van mooie bloesems en genieten!

 6. dat is genieten in dikke, vette hoofdletters, bram! 😀

  prachtig, al die bloesems met weiden vol paardenbloemen erbovenop!!

 7. FotoAnna schreef:

  Dit is echt genieten van de Lente, Bram!
  Prachtig al die bloesem… in het groot schitterend.
  Lieve geniet groetjes Anna

 8. AmaZony schreef:

  Mooi toch, die lentebloesems, zeker nu we er zo lang hebben moeten op wachten. Is nu dubbel genieten van die frisse lentekleurtjes. Mooi Bram !

 9. Ank schreef:

  Schitterende foto’s Bram! De close-ups zijn prachtig !

 10. Mooi, Bram, de wereld ziet er toch ineens een stuk vriendelijker en vrolijker uit met al die kleurige en geurige bloesems en andere voorjaarsbloeiers.

 11. Aline schreef:

  Heerlijk om hier rond te lopen met je camera, echt een geniet-momentje. Je hebt een geweldig mooie serie gemaakt Bram!

 12. Mooie bloemen en een prachtige serie weer, Bram. Fijne dagen!

comments-bottom