Categorieën
Goeree-Overflakkee Slide Winter Zonsondergang Zonsopkomst

Blue Monday 21 Januari 2019

Blue Monday 21 Januari 2019

Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar.

De vader van ‘blauwe maandag’ is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

De eerstkomende vijf Blue Monday vallen op:
20 januari 2020
25 januari 2021
24 januari 2022
23 januari 2023
22 januari 2024
Bron: Wikipedia

Zelf vond ik er niets deprimerend aan 🙂 Had een mooie bloedmaan, zonsopkomst, overdag de zon en een prachtige zonsondergang, wat kan je als fotograaf nog mooier hebben…

Bloedmaan en prachtig spektakel gezien op maandagochtend 21 Januari 2019 aan de sterrenhemel. Tijdens de maansverduistering veranderde de maan in een bloedmaan, en omdat de maan ook nog dichtbij de aarde stond, was hij ook nog eens extra goed te zien. Een bloedmaan én een supermaan dus.

“Bij een maansverduistering staat de aarde precies tussen de zon en de maan in”. “De maan is op dat moment niet helemaal donker, maar wordt rood. Dat komt omdat het zonlicht door de aard-atmosfeer wordt verstrooid, net als bij een zonsondergang op aarde.” 
Bron: RTL Nieuws

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

10 reacties op “Blue Monday 21 Januari 2019”

Hoi Bram,
werkelijk een schitterend blog! deze foto’s zijn werkelijk juweeltjes en ik heb met open mond naar deze prachtige foto’s zitten kijken. Heb ze dan ook vergroot en ben zo verder gegaan.
Ik hoop dat ik deze reactie kan plaatsen want bij je foto’s zelf kon ik wel reageren maar nu staat er hier dat ik iets moet aanklikken.

Groetjes, Helma

Behalve je gewone volle maan alsmede de bloedmaan heb je prachtig in beeld gebracht. Maar ook de rest van je fotoserie is prachtig.

Ik ben blij dat jij hier het bewijs hebt geleverd dat op 20 januari rond 17.14 uur de krater aan de rechterkant zat en dat bij de bloedmaan op 21 januari rond 6 uur de krater links zat. Op Twitter kreeg ik daar ‘commentaar’ op en later op mijn weblog kreeg ik als reactie dat ik mijn statief niet horizontaal had staan.

Als je de foto’s bekijkt in groot formaat dan is dat echt een meerwaarde.

Het is nu voor het eerst dat hieronder mijn gegevens zijn blijven staan. Heb je iets gewijzigd aan de instelling?

van die blauwe maandag had ik geen last Bram, integendeel..

prachtige foto’s van de maan en landschappen

de zevende foto is hier mijn favoriet omwille van zijn mooie kleuren

prettige avond

ps: een eerdere reactie werd niet gepubliceerd, een tweede poging dus…

Ze zijn alle twee aangekomen Willy, iets gewijzigd bij jou adres, mailadres?
dan herkend het spamfilter je niet meer en moet ik opnieuw je reactie goedkeuren,
heb één reactie verwijderd, was toch dubbel…

Zelden zo’n mooie Blue Monday meegemaakt als dit jaar. Maar dankzij de bloedrode maan heb ik die blauwe maandag ook nog nooit zo bewust beleefd, geloof ik.
De zonovergoten dag die volgde op de heldere maansverduistering heeft wat mij betreft voor eens en altijd aangetoond dat die Blue Monday grote flauwe kul is.
Om dat te bewijzen heb jij die dag van begin tot eind goed meegenomen en prachtig in beeld gebracht.

Zeker niets deprimerends aan hoor, wat een mooie serie weer! Foto 2 is helemaal geweldig, zoveel sterren als je ook kunt zien op die foto TOP! Foto 7 is ook prachtig, wat een kleur! Daarmee niets negatiefs over al die andere supermooie foto´s, want het is weer heel erg genieten!

Reacties zijn gesloten.