Categorieën
Landschap

Brielle

Brielle
Brielle
Brielle
Brielle
Brielle

Brielle, vroeger Den Briel, is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland gelegen op het voormalige eiland Voorne. De gemeente telt 15.928 inwoners (1 april 2011, bron: CBS) en beslaat 31,32 km² waarvan 3,71 km² wateroppervlak is. Naast de stad Brielle zelf omvat de gemeente ook de dorpen Vierpolders en Zwartewaal. Brielle zelf heeft 12.160 inwoners.

Brielle is gelegen aan het Brielse Meer, een afgedamd gedeelte van de Maas dat zich tot belangrijk recreatiegebied ontwikkeld heeft. Het ligt ten oosten van de oude vaargeul Brielse Gat. Tot 1700 werd dit water gebruikt als verbinding naar Rotterdam, daarna trad verzanding op waardoor het Gat minder goed bevaarbaar werd. Het Goereese Gat was een alternatief.

bedankt / thanks
signature

9 reacties op “Brielle”

Je hebt er een heerlijk zomerse serie van gemaakt, Bram. Al het nog frisse groen en de vriendelijk blauwe lucht met witte wolkenplukjes maken het tot een feest om buiten te zijn momenteel. Dat laat jij in deze serie ook weer mooi zien.
De molen is voor mij het meest opvallend, omdat we dat type hier niet hebben.

OT: dank voor je tip m.b.t. Nederpix. Ik had daar nog een ‘slapende’ account. Een van de foto’s staat intussen in het determinatie-album.

De onderste foto heeft een geweldige diepte, je wordt a.h.w. naar het hekje de foto in ‘gezogen’, zeker even in de vergroting bekijken!

Daar ben ik heel vaak geweest… ik zat daar op een camping. Nu niet meer, maar het is een leuk stadje en een prachtige omgeving! Mooie serie, Bram!

Reacties zijn gesloten.