Categorieën
Goeree-Overflakkee Slide Winter

Brouwersdam Januari Wintersfeer

Brouwersdam Januari Wintersfeer

Mijn eerste Blog compleet gemaakt met de nieuwe Gutenberg block editor in WordPress, hopelijk werkt ook alles naar behoren?

Gutenberg is een nieuwe editor voor WordPress. De plugin is  vernoemd naar Johannes Gutenberg, die wordt gezien als de uitvinder van de boekdrukkunst in Europa.
Handleiding Gutenberg block Editor

De Brouwersdam is het zevende bouwwerk van de Deltawerken. De Brouwersdam sluit het Brouwershavense Gat af. Door deze afsluiting ontstond het Grevelingenmeer.

Al in 1965 was de Grevelingendam tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland gereedgekomen. De Grevelingen ten zuiden van Goeree-Overflakkee stonden nog in verbinding met de Noordzee. De stormvloeden konden hier dus hoger oplopen, daarom werden de dijken aan de zuidkant van het eiland in 1965 verhoogd. Om de periode van hogere vloedstanden te verkorten is direct na de sluiting van de Grevelingendam begonnen met de bouw van de Brouwersdam. Na ruim zes jaar, in het voorjaar van 1971, is deze dam gesloten. Tussen 1964 en 1971 hebben zich enkele zeer hoge waterstanden voorgedaan. In november 1966 bleef het water hier slechts enkele centimeters beneden het peil van 1 februari 1953

Met de bouw van de zes kilometer lange dam werd in 1962 begonnen. De zeearm tussen Goeree en Schouwen was hier tot 30 meter diep. Evenals bij andere dammen werden er caissons met gaten neergelaten, waardoor de getijden tijdens de bouw van de dam door konden gaan. Hiermee werd voorkomen dat in het steeds kleiner wordende gat een te sterke stroming zou ontstaan. Deze methode werd gebruikt voor het noordelijk sluitgat De Kous (in het Springersdiep).
Bron: Wikipedia

Oasis Parcs Punt West Gelegen in het prachtige natuurgebied ‘De Punt’ en direct aan het Grevelingenmeer, is Punt-West Hotel & Beachresort dé perfecte plek om volledig tot rust te komen en te genieten van ruimte en luxe. Of u nu een nachtje wilt verblijven in een hotelstudio of een langere vakantie wilt vieren in een villa, Punt-West heeft voor iedereen iets te bieden.

Foto’s @ Bram van Broekhoven

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten van de foto ook bladeren met de pijltjes toetsen
You can also scroll with the arrow keys after photo enlargement

12 reacties op “Brouwersdam Januari Wintersfeer”

Prachtige serie.
Bij de wolkenluchten werd ik zo de foto’s ingezogen.
Perfecte weerspiegelingen.
Sommige foto’s zijn zo mooi dat ze bijna surrealistisch aandoen.

Ik was hier al een tijdje niet meer geweest, maar gelukkig kan ik al het moois nog teruglezen en bewonderen.

Bij iedere reactie vul ik dapper al mijn gegevens in. 😉

Hoi Bram,
ik snap echt niks meer van WP. Ik was nog bezig met de oude en deze staat nog steeds niet online. Alleen wat fotobladen heb ik daar gevuld maar door het ongeluk van mijn kleinzoon ben ik er een jaar niet mee bezig geweest en nu weet ik het niet meer hahaha…. Ik blijf zolang dus maar bij blogger.

Je foto’s zijn werkelijk topfoto’s. Prachtige diepte zit er in de foto’s met de wolkenluchten maar ook in foto 9. Wat een prachtige plaat is dat zeg! Ze zijn allemaal heel erg mooi en je kan zien dat je er ook echt heel vakkundig in bent. Mijn complimenten.

Groet, Helma

Hele mooie serie foto’s Bram. Vooral foto nr. 15 vind ik super! Zoooo mooi de houten huisjes aan het water en de zon met de wolken. Het zou zo maar een foto uit één van de Scandinavische landen kunnen zijn ………… en dat hebben wij hier ook gewoon in ons mooie Nederland! 😉
Groetjes en een fijne dag,
Annette

Wat neem je er de tijd voor, petje af! Zo zie je maar dat je ook zonder vroege of late uurtjes mooie foto’s kan schieten. Foto nr 15 springt er voor mij uit.

Mooie sfeervolle serie, Bram, de sfeer wordt vooral bepaald door het gebroken wolkendek.
Het is je ditmaal toch gelukt om een aantal mooie weerspiegelingen vast te leggen. Maar ook de close-up van die bolder vind ik heel sterk.

Oh Bram, wat een mooie serie wéér.
Geweldige wolkenluchten met reflecties en die foto`s met die (haakse)steigers en die huisjes stelen voor mij, de show.

Ik zit vandaag op mijn fotokraam ook op de Brouwersdam ;-0

Zoals altijd weer een superserie! Schitterend die wolkenluchten. Ook voor mij is foto 8 de winnaar van deze serie, heel fraai!

een reeks waar je trots mag op zijn Bram

je 15de foto heeft iets sprookjesachtig

prettige dag

ps: ik moest wel even wennen aan Gutenberg…

zeker voor wat de bladschikking betreft

groeten

Reacties zijn gesloten.