Categorieën
Historisch Landschap Slide

Bruinisse Zierikzee Bruinisse

Bruinisse Zierikzee Bruinisse

Een heel mooie dag voor een rondje over Schouwen-Duiveland te fietsen.

Schouwen-Duiveland (Zeeuws: Schouwen-Duveland) is een eiland en gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. De gemeente telt 33.736 inwoners (31 mei 2018) en heeft een oppervlakte van 488,94 km² (waarvan 257,87 km² water). Het eiland heeft een tweetal vaste verbindingen naar Goeree-Overflakkee: de Brouwersdam en de Grevelingendam. De Oosterscheldekering gaat net als de Zeelandbrug naar Noord-Beveland. Het eiland is grotendeels vlak en delen liggen onder het zeeniveau. Op de westpunt is een duingebied (de ‘Kop van Schouwen’) waarvan het hoogste punt ongeveer 42 meter boven de zeespiegel ligt. Het eiland is erg in trek bij toeristen. Vooral de plaats Renesse is een populaire vakantiebestemming voor jongeren. De laatste jaren probeert Renesse zich steeds meer te ontwikkelen als badplaats voor gezinnen en ouderen.
Bron: Wikipedia

Zierikzee (Zeeuws: Zurrikzeê) is een stad in de gemeente Schouwen-Duiveland in de Nederlandse provincie Zeeland. De stad telt 11.117 inwoners (31-12-2015) en is de hoofdplaats en tevens grootste plaats van de gemeente. De naam van Zierikzee is te herleiden tot een samenstelling van de persoonsnaam ‘Siric’ en het Oudnederlandse ‘aa’ of ‘aha’ dat ‘water’ betekent. Siric of Sigiric is een oude Germaanse naam, en een samenstelling van de twee delen ‘sigi’ (zege of overwinning) en ‘ric’ (rijk, veel). Toen men de genitief -s in ‘Sirics Ee’ (“de Ee van Siric”) niet meer als zodanig herkende, werd het laatste deel opgevat als ‘See’ in plaats van Ee (of Aa), leidend tot de huidige spelling met -z.
Bron: Wikipedia

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Bruinisse Zierikzee Bruinisse Bruinisse Zierikzee Bruinisse Bruinisse Zierikzee Bruinisse

11 reacties op “Bruinisse Zierikzee Bruinisse”

Hoi Bram,
een heel mooi en ook kleurrijk blog 🙂 Het was inderdaad mooi weer om te fietsen zie ik wel. Bij foto 4 moest ik ff 2 keer kijken hahahaha… de 2 wieken link en rechts vallen net beide in een wolkje. Heel apart om te zien 🙂

Ook de bloemen zijn supermooi om te zien. Stonden er nog zoveel bloemen daar in bloei in het veld?? Echt heel mooi zeg. Daaronder een hele serie mooie platen met wolken, uitkijkjes en water. Werkelijk heel mooi en sfeervol. Ik heb er heerlijk even van zitten genieten.

Groet, Helma

Je schotelt ons weer een keur aan prachtige landschappen voor, Bram. Prachtige wolkenluchten, fraaie weerspiegelingen en mooie stadsgezichten maakten het tot een mooi afwisselend geheel.
Als ik er één foto uit zou mogen kiezen, dan zou het het fraaie zicht op de brug en de Zuidhavenpoort van Zierikzee zijn (nr. 20).
Een goeie week gewenst, Bram.

Al weer een mooie serie foto’s met prachtige wolkenformaties .
Groetjes Lucien .

Wat een schitterende serie foto’s Bram! De eerste panoramafoto is geweldig en op de derde foto zo leuk die wolkjes in combinatie met de molen.
De foto’s van Zierikzee zijn ook prachtig, plekjes waar ik héél lang geleden eens geweest ben en graag nog eens naar terug zou gaan.

Och Bram deze foto is zeker echt heel mooi te zien in Bruinisse Zierikzee Bruinisse.Bloemen velden is zeker heel mooi om te zien. Wat is daar heel mooi om te zien. Je ziet ook van alles. Kasteel bij de brug is dit echt schitterend om te zien. Daar hou ik zo van deze omgeving te kijken. Mooie serie foto’s gemaakt. Dit is in Zeeland. Ja toch? Echt genieten.

Fijne week.
Groetjes J&F.

Reacties zijn gesloten.