Categorieën
Diversen Slide Zomer

Bunschoten-Spakenburg

Bunschoten-Spakenburg

Bunschoten-Spakenburg

Bunschoten-Spakenburg

Scheepswerf

5X7C7534

5X7C7536

5X7C7538

5X7C7539

5X7C7544

5X7C7548

5X7C7554

5X7C7559

5X7C7563

Bunschoten-Spakenburg is door verschillende nieuwbouwwijken dusdanig aan elkaar gegroeid dat, op de oude kernen van de twee plaatsen na, geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen de twee. Voor de post liggen alle adressen in Bunschoten-Spakenburg.

Toch verschilt het karakter van de twee plaatsen sterk. Bunschoten, aan de zuidkant, was altijd een boerendorp maar had in het verleden wel stadsrechten. Spakenburg is altijd een vissersdorp geweest, vroeger aan de Zuiderzee, tegenwoordig aan het Eemmeer.

Karakteristiek voor Bunschoten-Spakenburg zijn de oeroude klederdrachten, hoewel deze tegenwoordig steeds minder gedragen worden. Ook hebben de dorpen een duidelijk protestants-christelijk karakter; vooral de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt hebben er veel leden.

Bron: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

6 reacties op “Bunschoten-Spakenburg”

Prachtige serie weer, Bram. Mijn voorkeur gaat uit naar de foto’s die buiten zijn gemaakt, die vertellen allemaal duidelijk een eigen verhaal. De eerste en de laatste foto springen eruit door de mooie lijnen die er in zitten.
Goed weekend verder, Bram.

vervolg van deze mooie serie Bram…

de laatste foto vind ik bijzonder mooi, daar kan je blijven naar kijken ..

prettig weekend

Daar ben ik nou nog nooit geweest. ziet er leuk uit. Leuk dat je ook nog iemand in het ‘wild’ in klederdracht hebt kunnen vastleggen! Prachtige foto van die kar en die laatste foto is ook heel intrigerend met al die schoorsteentjes.

Reacties zijn gesloten.