Categorieën
Historisch Mensen Slide

Dordt in Stoom Mei 2018

Dordt in Stoom Mei 2018

In mei 2018 werdt voor de 18e keer AD DORDT IN STOOM,
het omvangrijkste stoom evenement in Europa in Dordrecht, gehouden.

Dordt in Stoom is een groot internationaal driedaags stoomevenement dat om het jaar plaatsvindt in de Dordtse binnenstad en op andere delen van het Eiland van Dordrecht.

Gedurende het evenement zijn veel stoommachines (stoomschepen, stoomtreinen, stoomcarrousels, stoomwalsen, stoomtractoren en dergelijke) in actie te zien tegen het decor van de historische binnenstad. De stoommachines zijn afkomstig uit particuliere verzamelingen, stichtingen en musea uit binnen- en buitenland. Dordt in Stoom wordt sinds 1985 ieder even jaar in mei gehouden. In 2010 bezochten ongeveer 215.000 mensen het evenement.

Het evenement wordt georganiseerd door de stichting Dordt in Stoom met de medewerking van een grote groep vrijwilligers en sponsors. De toegang tot het evenement is gratis. Voor reizen met de stoomtrein, tochten met stoomboten en bezoeken aan de modelbouwshow kan men kaartjes kopen. Tevens is er een busdienst met veteraanbussen van/naar het centrum van Dordrecht bij de kade naar/van het spoorwegstation. Ook is het mogelijk een kaart aan te schaffen voor één dag onbeperkt reizen met alle vervoermiddelen van het stoomevenement en het bezichtigen van alle schepen en shows.

Bron: Wikipedia

Het was een warme (30ºC) zomerse Mei dag met heel veel bezoekers, maar wel heel gezellig.
Heel veel foto’s gemaakt te veel voor in één blog, bij deze een selectie uit mijn verzameling.

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Dordt in Stoom Mei 2018 Dordt in Stoom Mei 2018 Dordt in Stoom Mei 2018

12 reacties op “Dordt in Stoom Mei 2018”

Prachtige en diverse serie. Het plezier spat er vanaf. Ook mooi dat ‘onder stoom’ een ruim begrip is, je kunt dus vele machines onder stoom brengen e dat is in deze serie ook mooi te zien.
Het zal wel regelmatig van uche uche zijn. Ik denk dat de longpatiënten een weekend hun heil elders zoeken.

Hoi Bram,
werkelijk een prachtig evenement met al deze mooie stoommachines en boten. Ik zag al enkele foto’s bij Ed (die had daar ook foto’s gemaakt en jij laat weer hele andere beelden zien. Prachtig om bij zo’n evenement te kunnen zijn want er was heel wat bekijks bij al die oude stoomboten en machines. Ik begon met foto 5, 6 8…. maar ben gestipt want er staan echt veel prachtige platen op.
Groet, helma

Mooie reportage van dit kleurrijke evenement weer. Knap dat je de tropische temperaturen en de mensenmassa hebt getrotseerd. Die oude stoommachine op de elfde foto en de sleper ‘Hercules’ gaan wat mij betreft met de dagprijzen aan de haal.

Wat een mooi evenement lijkt me dat alleen 30 graden en duizenden mensen is een combinatie die me niet bevalt. Knap dat jij dat wel hebt getrotseerd en zulke mooie foto’s hebt weten te maken. Schitterende serie!

groetjes van Ank

een sfeervolle impressie van dit evenement Bram..

het belang van de stoommachines, die aan de basis lagen van de industriële revolutie wordt vaak onderschat..

een gebeuren om niet te missen..

prettige dag

Het lijkt wel heel gezellig in Dordrecht. Leuke foto’s serie heb je van gemaakt. De kledingdrachten
Ziet ook heel mooi uit. Daar hou ik zo van. Schepen zijn prachtig van kleur. De oude bussen van vroeger ziet heel goed uit. Ik vind daar heel gezellig Bram. Wij hadden afgelopen weekend te druk gehad. Maar ik kon gelukkig van jou foto’s genieten. Als wij vakantie hebben gaan wij naar Dordrecht toe. Daar zijn nooit geweest. IK wens jou fijne week toe.
Groetjes Jacqueline & Ferry.

Reacties zijn gesloten.