Categorieën
Historisch Slide

Dordt in Stoom

Dordt in Stoom

27, 28 & 29 Mei 2016

 


Tot Ziens Op Dordt in Stoom 2018
Tot Ziens Op Dordt in Stoom 2018

Foto’s: © Bram van Broekhoven

27, 28 & 29 mei 2016 werd voor de 17e keer het AD DORDT IN STOOM gehouden.

Dordt in Stoom is een groot internationaal driedaags stoomevenement dat om het jaar plaatsvindt in de Dordtse binnenstad en op andere delen van het Eiland van Dordrecht.

Gedurende het evenement zijn veel stoommachines (stoomschepen, stoomtreinen, stoomcarrousels, stoomwalsen, stoomtractoren en dergelijke) in actie te zien tegen het decor van de historische binnenstad. De stoommachines zijn afkomstig uit particuliere verzamelingen, stichtingen en musea uit binnen- en buitenland. Dordt in Stoom wordt sinds 1985 ieder even jaar in mei gehouden. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot het grootste stoomevenement van Europa en claimt het ongeveer 250.000 bezoekers. In 2016 bezochten ongeveer 250.000 mensen het evenement.

Het evenement wordt georganiseerd door de stichting Dordt in Stoom met de medewerking van een grote groep vrijwilligers en sponsors. De toegang tot het evenement is gratis. Voor reizen met de stoomtrein, tochten met stoomboten en bezoeken aan de modelbouwshow kan men kaartjes kopen. Tevens is er een busdienst met veteraanbussen van/naar het centrum van Dordrecht bij de kade naar/van het spoorwegstation. Ook is het mogelijk een kaart aan te schaffen voor één dag onbeperkt reizen met alle vervoermiddelen van het stoomevenement en het bezichtigen van alle schepen en shows.
Bron: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Dordt in Stoom Dordt in Stoom Dordt in Stoom

11 reacties op “Dordt in Stoom”

Leuke serie Bram. Ik ben weer eens uitgebreid door jouw site “gelopen” en zag o.a. dat je een nieuwe iMac hebt. Hoe bevalt die?

Mooie reportage van dit evenement, Bram. Gelukkig brak de zon in de loop van de dag door, want met grijs weer gaat zo’n feest toch deels de mist in. Zonder de rest tekort te willen doen, vind ik vooral de stoomsleper Pieter Boele en de foto van de brandweerman erg mooi.

mooie impressie van dit evenement, dat ook bij ons niet onbekend is..Bram

ik heb met verwondering gekeken naar die stoomauto, ik wist niet eens dat die ooit bestond

de foto van de brandweerman heeft hier mijn voorkeur, die man had het duidelijk naar zijn zin

prettige dag

Wat mooi om te zien daar. Stoomschip ziet nog prachtig uit. Wat leuk dat jij daar toe bent geweest. Ik zou ook willen om te zien. Je ziet van alles schepen en nog veel meer. Mooie foto’s serie gemaakt Bram. Fijne week gewenst voor jou.
Groetjes,

Reacties zijn gesloten.