Categorieën
Bloemen Goeree-Overflakkee Lente Slide

Een dag uit het tulpen seizoen 2017

Een dag uit het tulpen seizoen 2017

One day from the tulip season 2017

Hoe worden bloembollen geteeld

De telers van bloembollen ontdekten al lang geleden dat de grond achter de duinen erg geschikt is. Bollen hebben namelijk een hekel aan veel water. Daar hebben de zogenaamde geestgronden achter de duinen geen last van. Het regenwater zakt er gemakkelijk door. En het grondwater zit er diep.

Bollen houden ook van kalk in de bodem. Dat is op de geestgronden ook al geen probleem. Zo vlak bij de zee zit er veel schelpengruis in de bodem.

Heel lang hebben de telers gedacht dat je alleen op deze geestgronden bloembollen kon kweken. Dat is ook zo voor narcissen en hyacinten. Maar later deden ze een belangrijke ontdekking. Tulpen, lelies en gladiolen deden het ook prima op lichte klei. Je ziet nu dan ook in vele andere delen van ons land bloembollenvelden.

Het telen van bloembollen

Als de bollenvelden bloeien, gaan veel mensen kijken. Voor de telers zelf zijn de bloemen niet belangrijk. Zij willen alleen maar dikke bloembollen telen. Daar gaat het om. Hoe dikker de bloembol, hoe meer geld hij opbrengt. Geen wonder dat de teler er alles aan doet om het de bloembollen naar de zin te maken. Dat begint al met het klaarmaken van de grond. Het grondwater op de geestgronden zit heel diep. Er kan dus diep worden geploegd. Zo krijgen de bloembollen steeds opnieuw verse grond.
Bron en meer info: Tulpen.NL

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Een dag uit het tulpen seizoen 2017 Een dag uit het tulpen seizoen 2017 Een dag uit het tulpen seizoen 2017

9 reacties op “Een dag uit het tulpen seizoen 2017”

Jij maakt prachtig foto’s om laten zien. IK ben gek op bollenvelden om te zien. Mooie kleuren heeft deze tulpen. Ik bewonder van jou foto’s Bram.
Fijne zondag.
Groetjes van ons.

Werkelijk een prachtige serie Bram 🙂

ik kom uit zo’n dorp waar we altijd moesten tulpenkoppen (met de familie) en later de gerooide tulpen moesten gaan pellen.

Je hebt hier echt hele leuke foto’s van de bollenvelden gemaakt en ook de macro’s staan er prachtig ‘gekleurd’ op. Momenteel zie je nu ook overal buitenlanders die langs de weg staan te fotograferen. Prachtig!

Hartelijke groet,
Helma

Ohhh, wat is dit mooi. De foto’s van de bollenvelden in zijn totaliteit vind ik mooi, maar de solitaire tulpen kunnen mij zeker bekoren. Bij de laatste foto heb je mooi met scherpte/diepte gewerkt!

Reacties zijn gesloten.