Categorieën
Goeree-Overflakkee Landschap Slide Winter Zonsondergang

Een Februari dag met mooie Wolken

Een Februari dag met mooie Wolken

A February day with beautiful Clouds

Een wolk is een zichtbare verzameling, al dan niet onderkoelde, waterdruppeltjes of ijskristalletjes in de atmosfeer op enige hoogte van het aardoppervlak.

Waterwolken ontstaan doordat waterdamp in verzadigde lucht condenseert rond condensatiekernen. Waterdamp kan verrijpen tot ijskristalletjes en zo ijswolken vormen. In gemengde wolken komen zowel waterdruppeltjes als ijskristallen voor.
Bron: Wikipedia

‘Bird-Ei’ vogelobservatorium

Dit najaar werd gestart met de bouw van het vogelobservatorium ‘Bird-Ei’. De unieke vogelkijkplek in de vorm van een reuzenei komt te liggen vlak bij de haven van Stellendam en de Haringvlietdam en wordt het icoon van het ‘Droomfondsproject Haringvliet’.

Het ei van de grote stern, die jaar na jaar broedt op naastgelegen eilanden, diende als inspiratie voor het ontwerp. Het staat symbool voor de vruchtbaarheid van de delta, gezonde vogelpopulaties en genieten van de natuur. Het kunstwerk oogt als een reusachtig houten ei en bestaat uit twee verdiepingen. Vanuit het ei is er een panoramisch uitzicht over de broedvogeleilanden van Vogelreservaat Scheelhoek en het Haringvliet.

De binnenkant van ‘Bird-Ei’ bestaat uit een door de computer gemodelleerde constructie en is opgebouwd uit losse houten balken, elk met een unieke hoek aan elkaar verbonden. Deze ‘Zollinger-constructie’ zal worden uitgevoerd door Geometria uit Helsinki Finland. De toepassing van deze houten constructie zal zorgen voor een bijzondere ruimtelijke ervaring in het Ei. De gehele constructie wordt bekleed met riet uit omliggende rietvelden. Middels een opening in het dak komt licht naar binnen. Het ei ligt in een watergeul, waardoor de getijdenwerking letterlijk wordt beleefd. De ene keer moeten de laarzen aan, de andere keer is de bezoeker met droge voeten boven.
Bron: Cobouw

Een dag om in te lijsten of om te bloggen.
Bij deze dus een blog met diverse onderwerpen van een dag in Februari
Maar meestal wel met duidelijke wolken luchten.


Foto’s: © Bram van Broekhoven

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

9 reacties op “Een Februari dag met mooie Wolken”

Prachtige serie. De eerste twee foto’s vind ik prachtig vanwege het gevoel van oneindigheid. Maar toen kwamen er nog veel meer juweeltjes voorbij in deze serie. Mooi en bijzonder kunstwerk. Wordt dat een oog? Het is te hopen dat ze het niet helemaal dichtmaken.

Wat is hier prachtig omgeving te zien. Wolken partij is echt schitterend om te zien. Haven liggen veel boten om te zien op de foto’s. Hout bewerking is echt super! Nooit gezien. Ik heb je foto’s van je verhaal genoten. Groetjes,

wowwww Bram, wat een kunstwerk wordt dat nest.. fantastisch zeg, een kunstwerk om te zien,

de wolken boven nederland zijn echt spectaculair hé puur genieten

Wat een heerlijke serie schotel je ons weer voor Bram! Elke foto is genieten geblazen! Dat ei vind ik zonder het riet heel erg mooi, ik ben heel benieuwd hoe het er uiteindelijk uit gaat zien!

Van begin tot een eind weer een mooie serie, waarin de landschappen en de vriendelijk wolkenluchten op prettige wijze aan het oog voorbij trekken.
Zulke mooie wolkenluchten heb ik hier in februari niet gefotografeerd. De lucht was hier meestal grijs of helder blauw, een tussenweg heb ik nauwelijks gezien. Maar eerlijk is eerlijk, vooral in de eerste helft van februari ben ik niet elke dag op pad geweest.
Ik ben benieuwd naar het uiteindelijk resultaat van dat reusachtige ei.

Reacties zijn gesloten.