Categorieën
Landschap Molens Portfolio Slide Winter

Een ijskoude winterdag Kinderdijk

Een ijskoude winterdag Kinderdijk

A freezing winter day, Kinderdijk


Foto’s: © Bram van Broekhoven

Kinderdijk is een dorp in Zuid-Holland, gelegen in de Alblasserwaard. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Molenwaard. Kinderdijk bevindt zich op de plaats waar de Noord en de Lek samenkomen. De plaats is voornamelijk bekend om de Kinderdijkse molens. De voornaamste bedrijvigheid bestaat uit scheepsbouw.

Geschiedenis

Kinderdijk werd door twee besturen tegen het water beschermd, de Overwaard (aan de oostkant van de Middelkade) en de Nederwaard (aan de westkant van de Middelkade). De Nederwaard bouwde in 1738 acht molens, stenen grondzeilers. De tweede molen is toegankelijk voor het publiek. De Overwaard bouwde in 1740 ook acht molens, dit waren achtkante grondzeilers. Kinderdijk was de eerste Nederlandse plaats met een elektriciteitsvoorziening, in 1886. De elektriciteit werd opgewekt in Kinderdijk door de eerste elektriciteitscentrale van Nederland, ontworpen en gebouwd door Willem Benjamin Smit, tevens een van de oprichters van Electrisch-Licht-Machinen Fabriek Willem Smit & Co..
Bron en meer info: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
Een ijskoude winterdag Kinderdijk

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Een ijskoude winterdag Kinderdijk Een ijskoude winterdag Kinderdijk Een ijskoude winterdag Kinderdijk

11 reacties op “Een ijskoude winterdag Kinderdijk”

Een temperatuur van -16 op de thermometer, dat moet al een tijdje geleden zijn. Maar dat maakt de foto’s natuurlijk niet minder mooi, het is van begin tot eind weer een prachtserie.
Was het maar weer eens zo mooi koud en zonnig, voorlopig richt ik mijn hoop maar op volgende week.

Oohh, wat is dit mooi. Ik heb hier volop genoten van je serie. Op welke dag maakte je dan deze serie dat er zoveel rijp en was en zooooo koud?

Wow Bram wat is deze winterse foto’s heel mooi om te zien. Echt genieten om te zien. Kinderdijk zijn wij nooit geweest. Echt moeilijk te komen met vervoer denk ik. Winterlandschap is echt voor de kalender Bram.
Groetjes van ons.

Hééél mooi en en héél sfeervol, Bram!!
Kinderdijk is toch al z’n bijzonder mooi gebied voor fotografen… maar ook om daar te wandelen.
Ik heb weer genoten van dit winterlandschap 😀
Lieve groetjes Anna

Reacties zijn gesloten.