Categorieën
Goeree-Overflakkee Slide Zonsopkomst

Een mistige koude zonsopkomst

Een mistige koude zonsopkomst

A cold foggy sunrise

Herkingen is een dorp in de gemeente Goeree-Overflakkee, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het dorp heeft 1250 inwoners (2007) en is gelegen aan het Grevelingenmeer. Tot 1966 was het een zelfstandige gemeente; in dat jaar ging het samen met de gemeente Melissant op in de gemeente Dirksland. Inmiddels is dit de gemeente Goereee-Overflakkee geworden.

Goeree-Overflakkee is een eiland en gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Haringvliet, het Volkerak-randmeer, en het Grevelingenmeer. Goeree-Overflakkee behoort tot de provincie Zuid-Holland. Sommelsdijk echter, heeft als enige plaats op het eiland, tot 1805 tot de provincie Zeeland behoord. De grootste woonkern is het met elkaar vergroeide Middelharnis-Sommelsdijk, daarna volgen Ouddorp, Dirksland en Oude Tonge. De naam Goeree-Overflakkee wordt in de spreektaal vaak afgekort tot Flakkee en soms ook tot Overflakkee. Goeree-Overflakkee was tevens de naam van het lokale waterschap op het eiland.

De Grevelingen (thans het Grevelingenmeer) is een voormalige zeearm van de Noordzee, gelegen tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland, op de grens van de provincies Zuid-Holland en Zeeland. In het kader van de Deltawerken werd de Grevelingen door de Grevelingendam (1965) en de Brouwersdam (1971) van zee afgesloten.

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa, en is vooral van belang voor de watersport en recreatie. Het zoutgehalte van het Grevelingenmeer wordt op peil gehouden door de Brouwerssluis, een doorlaatsluis in de Brouwersdam, waarmee zeewater ingelaten wordt.

Een gebied met een oppervlakte van 13.872 ha is aangemerkt als beschermd Natura 2000-gebied

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Een mistige koude zonsopkomst Een mistige koude zonsopkomst Een mistige koude zonsopkomst

6 reacties op “Een mistige koude zonsopkomst”

Ik ben er echt even helemaal stil van Bram. Wat een geweldige mooie foto’s en dan vooral die met de mist. Het zijn plaatjes en in de vergroting bekeken zijn ze echt nog vele malen mooier.
Ik vind je beschrijving erbij ook heel interessant en zo leren we ook weer een stukje bij.
Mijn complimenten voor deze prachtige serie.

Groetjes, Helma

Die laatste Bram doet het voor mij We waren er indertijd om te vissen Toen sprak men van “brak water” na de afsluiting Voor mij een wonderbare visvangst Die beestjes wisten niet waar ze waren denk ‘k aar achteraf veranderde dit wel Groetjes

je foto’s laten zich weer zien als een sprookje Bram, die huisjes met de lichten aan en de pastelkleuren echt machtig mooi,
verkoop je ze al op www. er zijn zoveel mensen die mooie zons onder/opgangen willen hebben..
ik zal wel reclame voor je maken 🙂

Reacties zijn gesloten.