Categorieën
Bloemen Lente Slide

Een mooie lente dag in Maart

Een mooie lente dag in Maart

A beautiful spring day in March

Lente

De lente of het voorjaar is een van de vier seizoenen. De lente volgt op de winter en wordt gevolgd door de zomer. De lente begint op het noordelijk halfrond (meestal) op 20 maart en eindigt (meestal) op 21 juni. Op het zuidelijk halfrond begint de lente meestal op 22 september. Tijdens de lente worden in de noordelijker streken van het noordelijk halfrond de bomen veel groener en gaan veel planten bloeien; geleidelijk wordt het warmer en wordt de kans op vorst kleiner.

Het woord “lente” is een oude afleiding van lang en heeft betrekking op het lengen van de dagen. Het is verwant aan het Duitse Lenz en het Engelse lent, de veertig dagen durende vastentijd voor Pasen.

Het begin en einde van de lente (20 of 21 maart – 20 of 21 juni) is bepaald op basis van een afspraak. Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. Deze lentenachtevening treedt op rond 20 maart op het noordelijk halfrond en rond 23 september op het zuidelijk halfrond. De zon gaat dan door het lentepunt en de dag en de nacht zijn ongeveer even lang. Tijdens de lente worden de dagen steeds langer. De lente eindigt met de zomerzonnewende (rond 21 juni op het noordelijk halfrond en 21 december op het zuidelijk halfrond). Dat is het moment dat de zon het hoogste aan de hemel staat.

Bron: Wikipedia

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Een mooie lente dag in Maart Een mooie lente dag in Maart Een mooie lente dag in Maart

8 reacties op “Een mooie lente dag in Maart”

Hoi Bram,
een heerlijke voorjaarsserie 🙂 Echt leuk dit je de beschrijving van de lente er ook bij hebt gezet. Je foto’s maken ook dat er gelijk een glimlach op mijn gezicht komt. heerlijk al die bloesem en ook de mooie macro narcissen zijn prachtig om te zien.
Hele fijne avond nog.
Hartelijke groet, Helma

Reacties zijn gesloten.