Categorieën
Haven Overige Architectuur Slide Zomer

Enkhuizen

Enkhuizen

Enkhuizen

Enkhuizen

Enkhuizen

Enkhuizen

Enkhuizen

Enkhuizen

Enkhuizen

Enkhuizen

Enkhuizen

Enkhuizen is een stad en gemeente in de regio West-Friesland, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente ligt aan zowel het Markermeer als het IJsselmeer. In de gemeente wonen 18.310 inwoners op een oppervlakte van 116,04 km² (waarvan 103,62 km² water) (1 februari 2012, bron: CBS). De gemeente Enkhuizen omvat naast de gelijknamige stad ook het dorp Oosterdijk en buurtschap Westeinde.

Enkhuizen staat bekend als de ‘Haringstad‘ vanwege haar verleden als centrum voor de haringvisserij. De stad is, onder meer vanwege de watersport, een belangrijk toeristisch centrum (jachthavens, Sprookjeswonderland, Zuiderzeemuseum). Daarnaast telt het stadje internationaal vermaarde zaadbedrijven en tuinbouw, alsmede een cluster van kunststofindustrie. In Enkhuizen wordt nog Enkhuizens gesproken, een West-Fries dialect.

Foto’s: © Bram van Broekhoven

bedankt / thanks
signature

7 reacties op “Enkhuizen”

Beste Bram,
Via de blogpagina van Helna Natuur Foto’s ben ik op jouw blogpagina terecht gekomen. Ik werd meteen aangetrokken door jouw foto’s gemaakt in Enkhuizen. Mijn tante woonde in het oude gedeelte van dit prachtige stadje. Ik ben er dan ook regelmatig doorheen gelopen. Het is alsof de tijd daar heeft stilgestaan.
Je foto’s zijn echt schitterend; ik heb er van genoten.

Hartelijke groet,
Annette

Mooie serie met welgekozen standpunten weer, Bram. Ik geniet elke keer weer van jouw stads- en dorpsgezichten.
Het is lang geleden dat ik eens met een personeelsreis in Enkhuizen was, we zijn toen met de boot van Stavoren overgestoken. We hebben er een prachtige dag gehad. Zo te zien is er weinig veranderd in het oude Enkhuizen, en dat moet ook maar mooi zo blijven.

Ik herken alle plekjes Bram, heb er ook al eens al fotograferend rondgelopen, het is er prachtig!

@De Eikenpage is niet van de Eikenprocessierups, de vlinder daarvan is een nachtvlinder(mot)

Reacties zijn gesloten.