Categorieën
Goeree-Overflakkee Haven Slide

Evenement vlaggetjesdag 2018 Stellendam

Evenement vlaggetjesdag 2018 Stellendam

Stellendam – Op zaterdag 7 juli 2018 vondt in Stellendam Vlaggetjesdag plaats. Vlaggetjesdag Stellendam stondt in het teken van de Goereese Vissersvloot, vissers en natuurlijk: vis! Op het terrein van de binnenhaven van Stellendam waren diverse activiteiten voor jong en oud. Je kon tijdens Vlaggetjesdag Stellendam kennis maken met de de bruisende en innovatieve Goereese visserijsector. Je kon je laten rondleiden op een moderne viskotter, een praatje maken met stoere visserman en kennis maken met toeleveranciers van de visserijsector. Tijdens de Vlootschouw kon je meevaren op enkele van de deelnemende kotters.

Visserij: meer dan een ambacht
De visserij is tegenwoordig veel meer dan een ambacht. De sector heeft zich ontwikkeld tot een moderne bedrijfstak en door toepassing van moderne technieken en technologieën aan boord van de schepen wordt er tegenwoordig op zeer duurzame wijze gevist. Visserijondernemers en toeleveranciers toonden in de binnenhaven fier hun kotters en vertelden over hoe de visserij zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot een moderne en technisch innovatieve bedrijfstak die streeft naar een duurzaam beheer van Noordzee.

Stellendamse toppers
Wekelijks brengt de Goerese vloot de Stellendamse toppers aan land. Tong, schol, rode mul, poon, inktvis, garnalen; heerlijke vis van topkwaliteit.
Je kon leren hoe je deze kunt fileren of ze bewonderen op de vistafel.

Een speciale plek nam de Stellendamse Garnaal in, tijdens een workshop kon je leren hoe je deze moet pellen. En uniek tijdens Vlaggetjesdag Stellendam was de Goereese Scholkibbeling.
Deze werdt alleen gemaakt voor dit evenement en je aangeboden door de vissers van Goeree.

Nieuw tijdens deze editie van Vlaggetjesdag waren trendy foodtrucks die op verschillende plaatsen aan de kades van de binnenhaven hun culinaire kunsten vertoonden.
Het eten kon relaxt direct aan de kade worden opgegeten, met zicht op prachtig versierde kotters en op de achtergrond sfeervolle klanken van gezellige shantykoren.

Je kon verschillende soorten vis proeven, schaal- en schelpdieren bij de viskramen en foodtrucks die verspreid over de kade stonden.
Je kon naar een kookdemonstratie, leren garnalen pellen, een workshop visfileren volgen en palingrokers in actie.

Vlootshow
Een van de hoogtepunten van de dag was de Vlootschouw. Onder aanvoering van het Vlaggenschip GO-23 voer de Goereese vloot om 14.30 uur uit, voor een tocht over het Haringvliet.
Tijdens deze tocht nam de Vlootadmiraal vanaf het Vlaggenschip GO-23 de Vlootschouw af.

Publiek was van harte welkom om mee te varen. Indien je dit vanaf een kotter wenste mee te maken, dan moest je zeer tijdig aan boord zijn, want de ruimte was beperkt.

Deelname aan de Vlootschouw was gratis, maar een klein gebaar in het KRNM-scheepje aan boord werdt bijzonder op prijs gesteld.
De opbrengst is voor de KNRM, een organisatie die zich dagelijks inzet voor de veiligheid in en op het water.

Bron iGO.nl

iGO.nl

KNRM

 

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Evenement vlaggetjesdag 2018 Stellendam Evenement vlaggetjesdag 2018 Stellendam Evenement vlaggetjesdag 2018 Stellendam

BewarenBewaren

7 reacties op “Evenement vlaggetjesdag 2018 Stellendam”

Een leuk spektakel om te zien lijkt mij 🙂
Vooral het water zien is nu geweldig want water is nu het enige wat nog een beetje verkoeling kan brengen hihi……
Groetjes, Helma

Schepen zijn altijd een leuk onderwerp en jij hebt de schepen prachtig vastgelegd Bram. Ik zag dat Maassluis ook aanwezig was.

Goedemorgen Bram,

Wat leuk dat daar vlaggetjesdag er was. Je ziet zoveel schepen en boten. Wat gezellige vlaggetjes hebben hangen in de schepen. Mooi gezicht dat de deze schepen op de rij varen aan komen. Mooie foto’s heb je gemaakt. De eerste collage foto’s heb je erg leuk gedaan. Net ansichtkaart. Fijne dag gewenst. Groetjes Jacqueline & Ferry.

Heerlijk al die kleuren en het weer was natuurlijk optimaal voor een evenement als dit. Zo te zien weinig publiek langs de kant maar op de boten des te meer. Mooie serie Bram!

Reacties zijn gesloten.