Categorieën
Landschap Slide

Fietsen Rond het Veerse Meer

Fietsen Rond het Veerse Meer

Veerse Meer

Het Veerse Meer is een kunstmatig brakwatermeer in de provincie Zeeland, dat is ontstaan door afdamming van het Veerse Gat in het kader van de Deltawerken.

Noord-Beveland, Walcheren, Zuid-Beveland

Het Veerse meer ligt ten zuiden van het eiland Noord-Beveland, en ten noorden van Walcheren en Zuid-Beveland. In het westen is het van de Noordzee afgesloten door de Veerse Gatdam die in 1961 werd gesloten. In het oosten is het van de Oosterschelde afgesloten door de Zandkreekdam die op 3 mei 1960 werd gesloten.

Breedte en Diepte

Het Veerse Meer is 22 kilometer lang. De breedte varieert van 150 tot 1500 meter; de totale oeverlengte bedraagt 55 kilometer. De diepte varieert fors en bedraagt maximaal 25 meter, met een gemiddelde van 5 meter.

Waterpeil

Het waterpeil wordt in de zomer hoog gehouden en in de winter laag. De totale wateroppervlakte bij NAP bedraagt 2030 hectare. In het meer bevinden zich 13 grote en kleine eilanden. Tot 1969 was het beheer van het meer in handen van de Deltadienst.

Getij

Het water is brak, met een variërend zoutgehalte. Sinds mei 2004 wordt er zout water ingelaten uit de Oosterschelde, waardoor het zoutgehalte zal toenemen, en er een getij van ongeveer 10 centimeter ontstaat.

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxYouPicInstagram

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Fietsen Rond het Veerse Meer Fietsen Rond het Veerse Meer

13 reacties op “Fietsen Rond het Veerse Meer”

Jaaaaa…….. dit is echt zo mooi om te zien :D. Prachtig als ik al die wilde bloemen zie (en die heb je ook echt heel mooi gefotografeerd) maar ook de plassen met de koeien en de bootjes. Die boom met die klaprozen er omheen is ook echt super om te zien!
Dit is dan ook met recht een heerlijk rondje om te fietsen. Heel mooi aangegeven in je eerste foto.

Groetjes, Helma

Prachtige fotos van het Veerse Meer Bram, wij hebben zaterdagavond een kort rondje gedaan met de auto. Fijne zondag. Groetjes Caroline

Je foto’s zijn, zoals altijd, weer prachtig en geven je een vakantiegevoel :-).

Groetjes en geniet van het mooie weer,
Annette

lang gelden ben ik er ook eens geweest Bram

het lijkt hier wel een uitnodiging om dit nog eens over te doen

prachtige foto’s zoals we van u gewend zijn

groeten

Bram wat heb je weer een mooie serie foto’s gemaakt.

Wat zijn je foto’s mooi in groot formaat en wel praktisch dat je gewoon kan door scrollen heb je daar een speciaal script voor?

De klaprozen vind ik heel mooi maar de aller laatste foto van het graan dat straalt of dat het van goud is, is echt heel schitterend.

Nog een fijne avond, Groetjes Erica

Opnieuw een mooi ritje, Bram. Bij het zien van deze serie begin ik zin in vakantie te krijgen.
Ze hebben het dan wel vaak over de Afghaanse papavervelden, maar ze kunnen er daar aan de rand van het Veerse Meer ook wel wat van, zo te zien.
Overigens zijn nr. 7 (de wilde papavers) en nr. 25 (de close-up van het gerst) mijn favorieten vandaag.

Ik ken het Veerse Meer alleen maar vanuit Veere en heb het dus nog nooit uit deze hoeken gezien, prachtig! Schitterend ook die bloemenweelde maar ook het goudgele gerst!

Ik zit hier weer een partij te genieten, Bram…
wat een heerlijke serie laat je ons weer zien!!
Lieve geniet groetjes, Anna

Je opent deze prachtige serie met mooie bloemen. De foto’s met de laaghangende bewolking boven het water springen er voor mij uit. Dit was ook weer een mooie route. Ik vroeg me af, fiets je deze route met iemand samen die het stoppen en fotograferen onderweg geen bezwaar vindt?

prachtige serie he bram maar die klappertjes bij de boom, dat vind ik toch wel een héél erg mooi plaatje 🙂
jij geniet wel van je vrije tijd hé zo fijn voor je

Reacties zijn gesloten.