Foto’s week 19 Mei

Foto’s week 19 Mei

Probleem met de site

Probleem met de site op maandag 11-05-2020

Kon vanmorgen tot mijn grote schrik niet op mijn blog komen, na contact met mijn provider, heb ik een back-up terug kunnen zetten, maar bijna al het werk voor mijn laatste blog was verdwenen stond niet in de backup, op een klein stukje tekst na, via Time machine de foto’s terug kunnen halen, dus even uithuilen en opnieuw beginnen 😡 en alles even weer uitzoeken.

Hopelijk blijft de site na deze bewerking nu wel online!

Fietsen

Week 19 was weer een heel mooie lente week.
Met veel zon en heerlijke temperaturen om te fietsen.
Heb dus weer veel foto materiaal kunnen verzamelen.
En zal voor dit blog daar weer een keuze uit moeten maken.
Alles laten zien is onmogelijk gezien de grote hoeveelheden.

Kleuren

Kleuren op Goeree-Overflakkee

Heb eerst nog wat rond gefietst op Goeree-Overflakkee.
En nog wat tulpen gezien en gefotografeerd begin Mei.
Maar in de loop van de week werd het steeds kaler en kleurlozer op de velden, en inmiddels zijn de kleuren helaas weer weg, en moeten we wachten op het volgende tulpen seizoen.

<——— 1½ meter ———–>

Ben toch maar weer wat veder van huis gegaan om te fietsen
Naar Schouwen-Duiveland, Voorne-Putten, Zuid-Beveland en Noord-Beveland, vrij rustig en veel ruimte op de fietspaden, dus geen problemen met de <——— 1½ m ———–> meter gehad.

Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is een eiland en gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. De gemeente telt 33.779 inwoners en heeft een oppervlakte van 488,94 km². Het eiland heeft een tweetal vaste verbindingen naar Goeree-Overflakkee: de Brouwersdam en de Grevelingendam. 

Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is vanouds een eiland (of eigenlijk twee: Schouwen en Duiveland), maar tegenwoordig is het een schiereiland, omdat het met dammen en bruggen met het vasteland (of eigenlijk: met andere schiereilanden) is verbonden.

Voorne-Putten

Voorne-Putten beslaat een gebied in de Nederlandse provincie Zuid-Holland tussen het Haringvliet, het Spui, de Oude Maas en het Brielse Meer, direct ten zuiden van het haven- en industriegebied van de Rijnmond. Het dubbeleiland bestaat uit de eilanden Voorne en Putten. 

Zuid-Beveland

Zuid-Beveland is het oostelijk deel van Midden-Zeeland. Het is een schiereiland en landstreek in het midden van de provincie Zeeland en ligt tussen de Oosterschelde en de Westerschelde. Zuid-Beveland telt 92.603 inwoners, verdeeld over de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle en Reimerswaal.

Noord-Beveland

Zeelandbrug

Noord-Beveland is een eiland en tevens een gemeente en streek in de Nederlandse provincie Zeeland. Het eiland ligt ten noorden van Walcheren en Zuid-Beveland en is daar met twee dammen mee verbonden. Daartussen ligt het Veerse Meer. Aan de noordzijde van Noord-Beveland ligt de Oosterschelde.

Vanaf hier klik op een foto voor een grotere weergave

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxInstagram

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Als je de foto vergroot bekijkt staat er meestal ook nog extra info bij de foto.
If you view the photo enlarged, there is usually also extra info with the photo.

Foto’s week 19 Mei Foto’s week 19 Mei Foto’s week 19 Mei

15 Responses to “Foto’s week 19 Mei”

 1. Helma schreef:

  Wat voor fotoprogramma gebruik jij Bram, want je foto’s zijn echt van uitzonderlijke schoonheid!!! Ook deze serie heb ik weer met open mond zitten bekijken en ook in de vergroting. De afbeeldingen zelf maar ook de kleuren zijn zo ontzettend mooi! Je bent wat dat betreft ook echt een genie hoor. Mijn complimenten.

  groetjes, Helma

 2. willyduvel schreef:

  Oei Bram dat is niet zo best Wat een geluk dat Je dit allemaal terug in orde hebt gekregen Weer een super mooie reeks hoor Gts

 3. Jetskefotografie schreef:

  Gatsie, dat is balen.
  Je hebt een prachtige serie gemaakt. Foto 7 sprak me aan. De foto’s met het lentegroen en fluitekruid. En vooral die met de grutto op de paal met de drinkbak erbij. Meesterlijk.
  Foto 33 ook heel mooi met de patronen in de lucht.

 4. Annette Spijker schreef:

  Jeemig Bram, dat was schrikken! Gelukkig heb je nu weer heel veel prachtige foto’s op je site kunnen plaatsen en ik hoop voor je dat de problemen nu achterwegen blijven.

  Groetjes,
  Annette

 5. Berend schreef:

  Hallo Bram, mooie serie heb je geplaatst. Ik denk dat de middelste bloemen op foto 35 Zeekool is. Grappig de vogelhuisjesboom.

 6. mijnvogeltuin schreef:

  Wat een hele mooie serie foto heb je weer gemaakt, ik zou echt niet weten welke ik zou moeten kiezen.
  De Grutto misschien omdat ik die hier niet meer zie.

  Nog een fijne dag, groetjes Erica

 7. Anna schreef:

  Jij fietst ook heel wat af Bram… maar wat een foto’s weer, geweldig hoor !!
  En dan die diversiteiten, heel mooi weergegeven!
  Lieve groetjes Anna

 8. Jaco Costerus schreef:

  Mooie serie en veel foto’s. De frisse voorjaarskleuren doen het goed en ook de toren stoat er weer mooi op 😉

 9. Villasappho schreef:

  Wat woon je toch schitterend! Dat vliegtuigje is dat tijdelijk? Waar staat die en hoort dat bij een museum? Waardeloos dat je site problemen had dan merk je wel dat je een goede provider hebt. Een tip schrijf je teksten niet meteen op je site maar apart. Dan heb je dat nog.

 10. Mijnnikonenik schreef:

  Wat een ramp Bram, vreselijk die technische dingen en je verliest er zoveel tijd mee…
  Je woont werkelijk in een zeer mooie regio. Zo groen en weids en zie ik daar Jip en Janneke? Daar las ik aan mijn kinderen verhaaltjes van voor. Een prachtige reeks!

 11. willyfotoblog schreef:

  technische problemen.. dat is balen Bram

  maar aan deze reeks is er gelukkig niets van te zien

  mooie composities in deze fraaie zichten

  prettige dag gewenst

 12. MvhPleintje schreef:

  Mijn antwoorden worden een beetje eentonig, maar wat heb je weer prachtige stukjes van al de “eilanden” vast gelegd.
  Zo mooi en zo prachtig kleurrijk en gevarieerd.

  #Wat balen van vanmorgen…vreselijk, ik had mij geen raad geweten, maar nu heb ik dubbel en dwars genoten van al de gelukkig opgehaalde foto’s

 13. Tine de Jong schreef:

  Wens en hoop ook dat je weer alles terug kan ontvangen.Heb ook eens gehad dat ik niet op blog en YouTube kon komen was hier grote paniek hoor. weet daar ook helemaal niet reden van. Fotografie weer heel mooi en ook weer van genoten.

 14. Dat soort technische problemen is altijd balen. Hopelijk is het gelukt om alles weer helemaal te krijgen zoals het was.
  Je hebt in elk geval ook ditmaal weer een mooie afwisselende serie gepubliceerd. Er zitten weer teveel mooie foto’s om ze er allemaal uit te lichten. Maar eentje wil ik er toch even uit halen, en dat is de foto van de grutto. Hoewel een wat hogere paal, waarbij de grutto tegen de lucht staat afgetekend, nog net wat mooier is, vind ik het toch mooi dat je de Koning op zijn troon hebt kunnen vastleggen. Dat is mij nog niet gelukt dit jaar.

 15. Skyblog schreef:

  Ik hoop dit goed blijft bij jou blogje. Ik zag het vanmorgen. Ik denk ojee het was niet goed. Maar gelukkig ben je weer terug. Wat heb jij weer zulke mooie foto’s gemaakt. Het ziet daar prachtig uit. Tulpen en boterbloemen hebben prachtig kleur. En twee ijzer beelden Jip en Janneke? Bekende om te zien. Wat hebben daar veel havens te zien. De éne stam met vol met vogelhuisje vind ik echt gaaf om te zien. Zo mooi. Vast veel vogels in broeden? Ik vind je foto’s echt heel mooi geworden. Echt genieten. Fijne week. Groetjes J&F.

Bedankt voor uw bezoek en reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

comments-bottom