Categorieën
Goeree-Overflakkee Slide Zomer Zonsondergang

From Sunset to Blue Hour

From Sunset to Blue Hour

Zonsondergang / Sunset,  Brouwersdam

From Sunset to Blue Hour

From Sunset to Blue Hour

From Sunset to Blue Hour

5X7C8360

5X7C8362

5X7C8365

5X7C8367

5X7C8368

5X7C8381

5X7C8383

Foto’s: © Bram van Broekhoven

De Brouwersdam is het zevende bouwwerk van de Deltawerken. De Brouwersdam sluit het Brouwershavense Gat af. Door deze afsluiting ontstond het Grevelingenmeer.

Al in 1965 was de Grevelingendam tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland gereedgekomen. De Grevelingen ten zuiden van Goeree-Overflakkee stonden nog in verbinding met de Noordzee. De stormvloeden konden hier dus hoger oplopen, daarom werden de dijken aan de zuidkant van het eiland in 1965 verhoogd. Om de periode van hogere vloedstanden te verkorten is direct na de sluiting van de Grevelingendam begonnen met de bouw van de Brouwersdam. Na ruim zes jaar, in het voorjaar van 1971, is deze dam gesloten. Tussen 1964 en 1971 hebben zich enkele zeer hoge waterstanden voorgedaan. In november 1966 bleef het water hier slechts enkele centimeters beneden het peil van 1 februari 1953.

Bron en meer info: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

11 reacties op “From Sunset to Blue Hour”

Lekkere platen. Ik doe zelf weinig met landscape fotografie, maar ben toch overal op diverse site aan het orienteren om inspiratie op te doen. Waaronder de landschap foto’s van jouw Bram. Zitten mooie tussen!

Wat mooi Bram!
Nummertje 3 is mijn favoriet… niet dat de anderen slecht zijn… integendeel… werkelijk een pracht van een serie heb je weer gemaakt. Complimenten hoor!
Lieve groetjes, Anna :))

Wat mooi gelukt die vogel middenin de ondergaande zon! Toch vind ik de foto ervoor de mooiste vanwege zijn warme kleuren. Zonder afbreuk te willen doen aan de andere foto’s want het zijn allemaal schitterende platen!

Reacties zijn gesloten.