Gouden Eeuw Route

Gouden Eeuw Route

Gouden Eeuw

Fietsen langs alle hoogtepunten uit de Gouden Eeuw!
Via Delft, Midden-Delfland en Maassluis fiets je langs talloze monumentale gebouwen en belangrijke plekken. De Gouden Eeuw was een bloeiperiode voor de economie, kunst en wetenschap en laat een rijke geschiedenis na.

Gouden Eeuw Route

Hoek van Zuid-Holland

De Hoek van Zuid-Holland wordt gevormd door Westland, Hoek van Zuid-Holland, Maassluis, Midden-Delfland en Delft. Het gebied biedt een gevarieerde ervaring voor fiets- en wandeltochten, van zee en duinen, glazen kassen, de Nieuwe Waterweg, polderlandschap en oud-Hollandse binnensteden. Ga hier lekker op pad en maak kennis met alles wat de Hoek van Zuid-Holland te bieden heeft.

Dijkmolen

De Dijkmolen is een poldermolen in Maasland (gemeente Midden-Delfland). De molen ligt aan de Molenweg net buiten het dorp, voor de korenmolen De Drie Lelies. De Dijkmolen is in 1718 gebouwd, ter vervanging van een eerdere molen, voor de bemaling van de Ommedijkse Polder (later Dijkpolder genoemd).
Bron: Wikipedia

De Oostpoort

De Oostpoort is de enig overgebleven stadspoort van de stad Delft, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De poort werd rond 1400 gebouwd, de torens werden in de 16e eeuw verhoogd.

De Oostpoort bestaat uit een landpoort en een waterpoort die met elkaar zijn verbonden door resten van een stadsmuur. De naastgelegen Oostpoort brug dateert uit 1514 en is net als de poort zelf ook een rijksmonument.

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Gouden Eeuw Route Gouden Eeuw Route Gouden Eeuw Route

10 Responses to “Gouden Eeuw Route”

 1. Jetskefotografie schreef:

  Dit is een prachtige serie. ik heb genoten door met je mee te fietsen. De ene foto is nog mooier dan de ander. De knotwilgen doen het goed in het landschap. Foto 22 vind ik ook heel mooi.

 2. Yova schreef:

  Bram wat ziet daar mooie omgeving om te genieten. Prachtig die molen op de foto. Deze omgeving zou ik ook wel willen om toe te gaan. Bloesems ziet daar prachtig uit. Je ziet ook van alles wat je tegen komt. Kerk en soort kasteel en schepen prachtig! Wat heb jij schitterend foto’s gemaakt. Ik heb hier genoten. Fijne dag. Groetjes, J&F.

 3. Berend schreef:

  Hi Bram, wat een mooie serie foto’s van mij erg bekende plekken in en rond Maassluis

 4. Dat was een mooi ritje, Bram. Ik heb de route met plezier gevolgd, en ik heb weer teveel mooie landschappelijke panorama’s en fraaie stadsgezichten gezien om er even 1 of 2 uit te lichten.
  Tijdens fietstochtjes zie je toch altijd meer dan in de auto. Klopt het dat de afstand 46 km is? Dat is wat teveel van het goeie voor mijn loopfietsje.

 5. Wat een leuk en herkenbaar tochtje.
  Mooie monumenten heb je vastgelegd

 6. Helma schreef:

  Hoi Bram,
  allereerst excuus voor mijn late reactie (2 verhuizingen van dochters het gewone werk en dan nog een paar dagen weg). Ik hoop dat ik straks ook je andere posten nog even te lezen.
  Deze post is werkelijk weer grandioos. Prachtige molens, kerken, slootje met knotwilgen, water met grote schepen en schitterende bloesems. De kwalitiet van je foto’s is erg hoog dus mijn complimenten voor deze prachtige beelden.

  Groet, Helma

 7. Ank Pot schreef:

  Mooie tocht Bram. Heerlijk die bloesems, prachtige foto’s!

 8. Anna schreef:

  Mooie fietsroute met lekker veel te zien…
  Je foto’s zijn weer heerlijk om naar te kijken, Bram!
  Lieve groetjes, Anna

 9. willyfotoblog schreef:

  wat een prachtig parcours Bram..

  en met het mooie weer levert dit schitterende opnames op..

  een geniet-logje

  bravo !!

 10. Annette Spijker schreef:

  Hi Bram,
  Dat is een prachtige fietsroute en door jou weer mooi in beeld gebracht.
  Wat zijn knotwilgen langs het water toch altijd weer mooi om te zien. Je hebt ze ook mooi gefotografeerd met de reflectie in het water. En dan die hele rij met bloesem ….. super! Kortom, ik heb genoten van je serie foto’s.

  Groetjes,
  Annette

comments-bottom