Categorieën
Landschap Slide Zomer

Großglockner Hochalpenstraße (1)

Großglockner Hochalpenstraße (1)

Prachtige Panorama’s, Hoge Bergen

De Großglockner Hochalpenstraße is één van de mooiste bergwegen ter wereld en zeker de moeite waard om te bezichtigen. Deze panoramische tolweg verbindt de deelstaat Salzburg met Karinthië. De 47,8 km lange weg leidt middenin het Hohe Tauern National Park naar de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner (3.798m) en zijn gletsjer, de Pasterze. De Pasterzegletsjer is wel 10 km lang en heeft een oppervlakte van bijna 20 km2.

De Großglockner Alpenstraße voert je door een wild en rotsachtig landschap. Maar liefst 36 haarspeldbochten zorgen ervoor dat je uiteindelijk tot een hoogte van 2.504 meter stijgt. Tijdens de rit wordt je getrakteerd op adembenemende uitzichten. Ook kun je genieten van de aanblik van enkele honderden bergtoppen van boven de 3.000 meter.
De hoogste bergen langs de weg zijn de Großglockner (3798 m), de Sonnenwelleck (3261 m), de Johannisberg (3460 m), de Fuscherkarkopf (3331 m), de Hohe Dock (3348 m), de Großes Wiesbachhorn (3564 m)en de Hoher Tenn (3368 m).

Onderweg op de Großglockner Alpenstraße kun je eventueel stoppen bij verschillende uitzichtplaatsen en informatiepunten. Voor kinderen zijn er speeltuintjes en ook is het mogelijk om in echte sneeuw te spelen. Er zijn tevens 2 kabelbanen die je de mogelijkheid bieden om nog meer van de mooie omgeving te bekijken.

Enkele zaken om rekening mee te houden:

  • Er moet tol betaald worden
  • De weg is alleen open tussen mei en november
  • In het hoogseizoen is het vanwege de drukte vaak niet mogelijk om met je eigen auto helemaal door te rijden tot de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe. In dit geval kun je de auto parkeren en met de gratis bus het laatste stuk van de weg afleggen.

Bron: Hohe Tauren

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Großglockner Hochalpenstraße (1) Großglockner Hochalpenstraße (1) Großglockner Hochalpenstraße (1)

12 reacties op “Großglockner Hochalpenstraße (1)”

Indrukwekkend zijn de bergen met en zonder sneeuw en ook de waterval vind ik heel mooi.
Bij het zien van deze series kan ik me wel voorstellen dat mensen verliefd worden op Oostenrijk.

Mooi Bram, echt heel erg mooi! Deze berglandschappen zijn prachtig om te zien. De doorkijkjes, de vergezichten maar ook de watervallen. De watermolen van foto 3 heeft sowieso mijn hart gestolen. Prachtige compo’s kleuren en foto;s Bram. Mijn complimenten.
Groet, Helma

Ronduit adembenemend, Bram. Wat een prachtige panorama’s krijg je daar voorgeschoteld.
Ik ben gek op berglandschappen, dit soort prachtige foto’s zal me wel nooit vervelen.

wat een prachtige uitzichten Bram..

heel lang geleden dat ik nog eens in het hooggebergte kwam, een genietlogje voor mij

prettige dag

Een hele mooie serie foto’s, Bram. Landschapsfotografie blijft, vind ik althans, een van de mooiste onderdelen van de fotografie. Het is hier wederom genieten!

dit heb je schitterend mooie foto’s gemaakt. Lange wegen hebben daar. Liefs 47,8 km lang. Het was daar erg mooi weer. Bergen met sneeuw erop echt heel mooi. Waterval uit de bergen hebben daar veel. Knappe foto’s heb je gemaakt.

Fijne week.
Groetjes,

Reacties zijn gesloten.