Categorieën
Landschap Slide Zomer

Großglockner Hochalpenstraße (2)

Großglockner Hochalpenstraße (2)

Prachtige Panorama’s, Hoge Bergen

De Großglockner Hochalpenstraße is één van de mooiste bergwegen ter wereld en zeker de moeite waard om te bezichtigen. Deze panoramische tolweg verbindt de deelstaat Salzburg met Karinthië. De 47,8 km lange weg leidt middenin het Hohe Tauern National Park naar de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner (3.798m) en zijn gletsjer, de Pasterze. De Pasterzegletsjer is wel 10 km lang en heeft een oppervlakte van bijna 20 km2.

De Großglockner Alpenstraße voert je door een wild en rotsachtig landschap. Maar liefst 36 haarspeldbochten zorgen ervoor dat je uiteindelijk tot een hoogte van 2.504 meter stijgt. Tijdens de rit wordt je getrakteerd op adembenemende uitzichten. Ook kun je genieten van de aanblik van enkele honderden bergtoppen van boven de 3.000 meter.
De hoogste bergen langs de weg zijn de Großglockner (3798 m), de Sonnenwelleck (3261 m), de Johannisberg (3460 m), de Fuscherkarkopf (3331 m), de Hohe Dock (3348 m), de Großes Wiesbachhorn (3564 m)en de Hoher Tenn (3368 m).

Onderweg op de Großglockner Alpenstraße kun je eventueel stoppen bij verschillende uitzichtplaatsen en informatiepunten. Voor kinderen zijn er speeltuintjes en ook is het mogelijk om in echte sneeuw te spelen. Er zijn tevens 2 kabelbanen die je de mogelijkheid bieden om nog meer van de mooie omgeving te bekijken.

Enkele zaken om rekening mee te houden:

  • Er moet tol betaald worden
  • De weg is alleen open tussen mei en november
  • In het hoogseizoen is het vanwege de drukte vaak niet mogelijk om met je eigen auto helemaal door te rijden tot de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe. In dit geval kun je de auto parkeren en met de gratis bus het laatste stuk van de weg afleggen.

Bron: Hohe Tauren

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Großglockner Hochalpenstraße (2) Großglockner Hochalpenstraße (2) Großglockner Hochalpenstraße (2)

9 reacties op “Großglockner Hochalpenstraße (2)”

Ontzettend mooi om deze foto’s van in de bergen te zien. De sneeuw, de paden maar ook de mooie en vele bloemen..Het Edelweisse vind ik een prachtige bloem maar ook e andere waaronder de blauwe zijn geweldig. Mooi die grote watervallen zeg en het overzicht van de alpen. Echt heel erg mooi.

Groet, Helma

Ook dit is weer een prachtige serie van die imposante bergreuzen. Vooral foto 16 vind ik prachtig met al die haarspeldbochten in de omhoog slingerende weg.
Lang geleden dat ik zelf in juli eens in de Alpen in de sneeuw heb gezeten, maar ik bewaar er mooie herinneringen aan.

Wat een prachtige foto’s Bram, schitterende omgeving daar.
Volgens staat op foto 4 geen Edelweiss of het moet een soort zijn die ik niet ken maar Edelweiss heeft puntige behaarde bloemblaadjes en grijs blad en staat kort op de steel.

Reacties zijn gesloten.