Categorieën
Landschap Slide Winter Zonsondergang

Halsteren Uitzichttoren Pompejus

Halsteren Uitzichttoren Pompejus

Op een zonnig dag in December naar Halsteren gereden.
Wilde de mozesbrug en uitkijk toren bekijken en fotograferen.
Op de heen en ook op de terugweg mooie plekjes gespot,
foto’s gemaakt van voor december nog veel herfst kleuren,
en op de Philipsdam een prachtige zonsondergang.

Uitzichttoren Pompejus

Trotseer de 129 treden en geniet van het prachtige uitzicht op 25 meter hoogte. Op deze hoogte heb je een uitzicht over de West Brabantse Waterlinie, kijk je tot aan Steenbergen en zie je de bekende Peperbus van Bergen op Zoom. Ook met mistig en regenachtig weer is het uitzicht fameus.

Uitzichttoren Pompejus
Uitzichttoren Pompejus

Openlucht theater

Ro & Ad Architecten uit Bergen op Zoom maakte het ontwerp van de Pompejus-toren. Naast een uitkijktoren dient de Pompejus-toren ook als openlucht theater. Net als de loopgraafbrug in de gracht van Fort de Roovere, de loopbrug bij ’t Ravelijn en de Bunkertreppe bij Benedensas is ook deze toren een landschappelijk en architectonisch icoon.
Bron: VVV Brabantse Wal

Mozesbrug

Loop met droge voeten door het water!

Neem een kijkje bij dit bijzonder onderdeel van de West Brabantse Waterlinie, wat onlangs in ere is hersteld. Loop door de unieke loopgraafbrug door het water zonder dat uw voeten nat worden.
Bron: VVV Brabantse Wal

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxInstagram

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Als je de foto vergroot bekijkt staat er meestal ook nog extra info bij de foto.
If you view the photo enlarged, there is usually also extra info with the photo.

Halsteren Uitzichttoren Pompejus Halsteren Uitzichttoren Pompejus

14 reacties op “Halsteren Uitzichttoren Pompejus”

Wat een bijzondere foto’s Bram maar ook echt bijzonder mooi! Die loopgraafbrug vind ik zo apart en ik wist van het bestaan ook niet af. Nu dus wel en dat noopt dat ik me daar toch eens ga ophouden in dat gebied. Ik vind het werkelijk geweldig om te zien.
Je foto’s zijn weer als zalf voor mijn ogen want wat maak je die foto’s toch supermooi met die zonsonder en opgangen maar ook de omgevings en de landschapsfoto’s zijn zonder meer weer parels om te zien. Mijn complimenten.

Groet, Helma

Dit is een prachtige serie. Foto 2 vind ik eruit springen door zijn eenvoud en prettige kijklijn.
De mozesbrug vind ik bijzonder.
De uitkijktoren vind ik origineel. De foto met de weerspiegeling is heel mooi.
Wat een mooi uitzicht vanaf de toren.
Ik heb genoten.

Inderdaad nog veel mooie kleuren voor December. Mooie serie foto’s weer!

Je presenteert weer een topserie, Bram. Het is van begin tot eind een heerlijk serene serie. Menigeen mag windturbines dan lelijk vinden, op jouw foto’s zijn ze prachtig in dat verstilde landschap.
Die uitkijktoren is mooi en zeker apart om te zien. Het zou voor mij nog wel eens een flinke uitdaging kunnen zijn om boven te komen en te blijven. Niet alleen vanwege die 129 treden, maar vooral vanwege het model. Ik zou voortdurend het idee hebben dat hij omvalt, vrees ik.

Hallo Bram, dat was weer genieten van de mooie kleuren en zeker de spiegeling van de Pompejus-toren maar ook van de zonsondergangen en mooie luchten. En zoveel treden op die toren zal voor mij een grote uitdaging wezen.Vermoed dat ik maar tot de helft komt. En windmolens heb je wel mooi gefotografeerd maar ik mag deze dingen helemaal niet.

Je hebt het gouden licht prachtig weten te vangen.
Wat een bijzondere plek met die loopgraafbrug. Mooie foto van de toren weerspiegeld in het water, zo kun je een mooi laag standpunt innemen zonder natte voeten te krijgen!
Al je foto’s zijn weer prachtig, genieten!

Halsteren Uitzichttoren Pompejus ziet heel apart uit. Zoveel treden kan ik helaas niet doen. Dan krijg ik last van knie. Hoogtevrees ook. Ik vind wel jammer. Wat heb jij schitterend mooie foto’s kunnen maken. Wat hebben veel windmolens. Luchten is zeker prachtig kleuren om te zien. Wat we willen dat in de zee ook windmolens doen. Zelfs waarschijnlijk vliegveld doen. Ik heb je foto’s genoten. Ik heb je linkje ingekeken. Hoge treden hebben daar. Fijne week gewenst. Groetjes J&F.

Reacties zijn gesloten.