Categorieën
Slide Winter Zonsondergang

Harde Noorden wind Maasvlakte 2

Harde Noorden wind Maasvlakte 2

Strong North wind and sunset Maasvlakte 2

Harde Noorden wind Maasvlakte 2

Harde Noorden wind Maasvlakte 2

Harde Noorden wind Maasvlakte 2

Harde Noorden wind Maasvlakte 2

5X7E2219

5X7E2222

5X7E2223

5X7E2225

5X7E2227

5X7E2230

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Maasvlakte 2 (in volksmond ook: Tweede Maasvlakte) is de benaming voor het uitbreidingsproject van de Rotterdamse haven dat is gelegen ten westen van de (eerste) Maasvlakte. Met dit nieuwe in zee aangelegd gebied ter grote van 2.000 hectare wordt de haven 20% groter. Na voltooiing van de uitbreiding zullen de Rotterdamse havens in totaal 12.000 hectare beslaan. Op 1 september 2008 startte na jaren van plannen, discussies en protesten, de aanleg. Op 22 mei 2013 werd de Tweede Maasvlakte officieel in gebruik genomen.

Het nieuwe havengebied is in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam gefaseerd aangelegd. Maasvlakte 2 sluit direct aan op de eerder aangelegde Maasvlakte. Van het totale oppervlakte is de helft, 1.000 hectare, bestemd voor havengerelateerde bedrijvigheid. De overige ruimte is nodig voor infrastructuur (290 hectare), zeewering (230 hectare) en vaarwegen/havenbekkens (510 hectare). Maasvlakte 2 is met name bedoeld om chemie- en containeroverslagbedrijven te faciliteren. Begin 2008 was al ongeveer veertig procent van de terreinen verhuurd.

De nieuwe havens hebben een diepgang van 20 meter en zijn hierdoor bereikbaar voor de nieuwste generatie grote containerschepen.

Bron: Wikipedia


Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

10 reacties op “Harde Noorden wind Maasvlakte 2”

Prachtige beelden Bram, de woeste zee met de wondermooie luchten, een perfect duo om fantastische foto’s mee te maken, mijn complimenten.
Groetjes, Dominic

wat een ‘krachtige’ foto’s, bram!!

bij de ene komt de kracht uit de opzwiepende golven, terwijl de andere bovenaan staat door zijn prachtige kleuren en indrukwekkend licht!

stuk voor stuk winnaars, bram! 😀

prachtig….hoe je de kracht van de natuur wist vast te leggen Bram….

de vijfde foto – met de zonneharp- kan zo aan de muur !

prettige dag

prachtig bram hoe je de kracht van de natuur gevangen hebt, en de schoonheid, die zonneharp,
maar man toch:-)
heb je je tent opgeslagen aan zee:-)
zou ik wel doen zo mooi:-)

Reacties zijn gesloten.