Categorieën
Diversen Historisch Portfolio Slide

Harzer Schmalspurbahnen 2015

Harzer Schmalspurbahnen 2015


Foto’s: © Bram van Broekhoven

Station Drei Annen Hohen

Station Drei Annen Hohne is een station van de Harzer Schmalspurbahnen (HSB), en is een belangrijke verbindingsader van het hele spoorwegennet van de Harz. Het station verbindt de Harzquerbahn met de Brockenbahn. Het station is geopend in 1898, en wordt vooral gebruikt als overstapstation of als beginpunt voor toeristen om naar de Brocken te gaan.

Het station werd in 1898 gebouwd door de Nordhausen-Wernigeroder Eisenbahn-Gesellschaft (NWE), nadat de Harzquerbahn was geopend. Eerst heette het station Signalfichte en later Signalfichte–Hohne. Later kwam de naam Drei Annen Hohne, als verzamelnaam van de plaatsen Drei Annen en Hohne die in de directe omgeving van het station liggen.

Voor de normaalspoor verbinding naar Elbingerode werd een apart station gebouwd aan zuidelijke kant van het Harzquerstation. Door een tunnel werden de beide stations met elkaar verbonden. Het traject naar Elbingerode werd op 1 december 1965 stilgelegd. Tegenwoordig wordt het perron van het spoor naar Elbingerode als fietspad gebruikt. Het stationsgebouw werd nog enkele jaren na de opheffing van de spoorverbinding als Mitropa-Gaststätte gebruikt maar is nu geheel vervallen.

In het jaar van de bouw van het Harzquerstation (het huidige station) werden er tegenover hotels gebouwd voor de toeristen. Later werden ook grote parkeerplaatsen gebouwd voor de bezoekers van de Brockenbahn.
Bron: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

9 reacties op “Harzer Schmalspurbahnen 2015”

Wat een prachtige serie weer, Bram. Die enkele keer dat ik eens zo’n stampende en stomende locomotief zie, kan ik daar altijd weer volop van genieten. Het omringende berglandschap is in jouw serie een fraaie bonus.

Wouw wat is deze foto’s heel mooi geworden. Prachtig helder foto’s. Locomotief vind ik echt hele mooie trein om te zien. Natuur is daar heel erg mooi om te wandelen. Toen was deze foto’s van de zomer gemaakt. Ik heb je foto’s genoten om te zien.
Groetjes,

een voor mij onbekende streek Bram…

het lijkt me daar wel een mooi wandelgebied te zijn…

smalspoor is bij ons wel heel zeldzaam geworden, de Duitsers lieten tijdens de bezetting wel enkele lijnen aanleggen..

heel mooi uitzichten…

en de laatste foto is hier wel mijn favoriet..

prettige dag

Reacties zijn gesloten.