Categorieën
Landschap Lente Slide

Haspengouw bloesem pracht

Haspengouw bloesem pracht

Haspengouw bloesem pracht

Haspengauw

Haspengouw bloesem pracht

Haspengouw bloesem pracht

Haspengauw

Haspengouw bloesem pracht

Haspengouw

Haspengauw

Haspengouw België
In het zuiden van Limburg zijn bodem en landschap de mens gunstig gezind. Al eeuwenlang vestigen volkeren zich in deze vruchtbare en bloesemrijke regio. Met een gulle oogst aan fruit, kastelen, monumenten en erfgoed tot gevolg.

Fruit
Haspengouw is de tweede grootste fruitregio van Europa. In april verandert het landschap in één grote bloesemzee. In de zomer vinden miljoenen kersen, bramen, bessen en aardbeien de weg naar de veilingen, in september volgen de appelen en peren. De jaarlijkse bloesem-en oogstfeesten vieren dit volop. Haspengouw staat intussen ook bekend als gerenommeerde wijnregio.

Landschap
Hoogstamboomgaarden, kerkdorpjes, weilanden, mergelvalleien, kastelen, holle wegen, moerassen, weidse vergezichten, bloesems en fruit: glooiend Haspengouw is overweldigend mooi.

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

9 reacties op “Haspengouw bloesem pracht”

Hoi Bram,
Het zijn weer juweeltjes van foto’s.
Je zult hoofdpijn krijgen om straks een jaaroverzicht te kiezen!!
Fijn weekend.
gr.
Ton

Prachtig, doet me een beetje met heimwee terugdenken aan de Betuwe. Lang geleden toen ik een jochie was, bloeiden de kersenbongerden ook zo. Nu zijn er niet veel boomgaarden meer over, is ingeruild voor boomkwekerijen.

Dat ziet er prachtig uit, is natuurlijk ook een supercombinatie van bloesem, heuvels en mooie gebouwen! Schitterende serie Bram!

Reacties zijn gesloten.