Categorieën
Bos Herfst Portfolio Slide

Herfst Landgoed Lievensberg

Herfst Landgoed Lievensberg

Autumn Estate Lievensberg

Herfst Landgoed Lievensberg

Herfst Landgoed Lievensberg

Herfst Landgoed Lievensberg

Herfst Landgoed Lievensberg

5X7F3728

5X7F3730

5X7F3731

5X7F3733

5X7F3734

5X7F3745

5X7F3766

5X7F3772

5X7F3778

Foto’s: © Bram van Broekhoven

De Lievensberg is een 127 hectare groot bosrijk landgoed ten oosten van de A58 bij Bergen op Zoom.

Het gebied bestaat uit loof- en naaldbos, enkele vastgelegde stuifduintjes en een ca 25 ha groot heideveld in het van het gebied. Het ligt vlak bij de stad en wordt druk bezocht door wandelaars. Het is met name te bereiken vanaf de Balsedreef. Die omgeving is fraai parkachtige aangelegd met zware beukenlanen, picknickplaatsen, een heidetuin en een vijver. In de heidetuin vindt men 30 soorten heide.

Het gebied is in eigendom en beheer bij de gemeente Bergen op Zoom, maar een deel is in gebruik als waterwingebied van Brabant Water, dat een productiebedrijf heeft nabij Nieuw-Borgvliet aan de overzijde van de A58, Mondaf genaamd.

Het gebied ligt ten oosten van de kom van Bergen op Zoom, daarvan gescheiden door Rijksweg 58. Via een tunnel komt men op de Balse Dreef, vanwaar ook een wandeling is uitgezet. Ten noorden van de Lievensberg vindt men landgoed Zoomland, ten zuiden ligt landgoed Groot Molenbeek en ten zuidoosten vindt men het tot Zurenhoek behorende landgoed Boslust.
Bron: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Herfst Landgoed Lievensberg Herfst Landgoed Lievensberg Herfst Landgoed Lievensberg

10 reacties op “Herfst Landgoed Lievensberg”

Dit is sprookjesachtig mooi! Het bos is door de kleuren al mooi maar als je het ook nog zo treft met deze zonnestralen, dan ben je een echte bofferd.

Wow wat is deze foto’s echt heel mooi geworden. Zonnestralen tussen de bomen vind ik echt schitterend om te zien. Ik vind herfst toch mooi om te zien. Mooie kleuren hebben bomen. Echt puur genieten. Helaas konden wij niet meemaken. Er kwam weer iets tussen. Wij hebben geen auto. Wij doem met bus en trein. Maar jou foto’s heb ik genoten.
Groetjes Jacqueline & Ferry.

Reacties zijn gesloten.