Categorieën
Goeree-Overflakkee Herfst Landschap Slide

Herfst ochtend begin September

Herfst ochtend begin September

Autumn morning in early September

September (ook wel: herfstmaand of fruitmaand) is de negende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 30 dagen. De naam komt van het Latijnse woord septembris wat afkomstig is van het woord septem, dat zeven betekent — september was oorspronkelijk de 7e maand van het jaar, omdat het Romeinse kalenderjaar tot 153 v.Chr op 1 maart begon.

Andere namen voor september: havermaent, evenemaent (avena = haver), herfstmaand, gerstmaand, vruchtmaand. September werd ook wel d’ander oogstmaand genoemd, als tweede oogstmaand (na augustus).

De herfst of het najaar is een van de vier seizoenen.
De Germaanse wortel harbista werd in het Oudhoogduits herbist, in het Middelhoogduits herbest en in het Middelnederlands hervest.
Ook het Engelse woord harvest (“oogst”) is verwant met onze naam voor dit seizoen.

De herfst loopt (ten noorden van de evenaar) bij conventie dat jaargetijden op de 21e beginnen van 21 september t/m 20 december. Het astronomisch bepaalde begin van de herfst is de herfstnachtevening rond 23 september (op het noordelijk halfrond en rond 20 maart op het zuidelijk halfrond). De zon gaat dan door het herfstpunt en de dag en de nacht zijn nagenoeg even lang. De herfst eindigt rond 22 december (op het noordelijk halfrond en rond 21 juni op het zuidelijk halfrond) met de winterzonnewende.

Bron: Wikipedia

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Herfst ochtend begin September Herfst ochtend begin September Herfst ochtend begin September

10 reacties op “Herfst ochtend begin September”

Hoi Bram,
dit is toch wel heel erg mooi hoor.
De prachtige luchten maken je gewoon blij. De foto’s met de mist/nevel zijn heel sfeervol. Vooral de foto’s van de bomen in de mist vind ik echt supermooi om te zien. De kleuren zijn erg mooi in deze foto’s. Een hele fraaie psot waar ik enorm van genoten heb.

Groetjes, Helma

Prachtig herfstfoto’s heb je gemaakt. Mist zie je goed op de foto’s. Spinnenwebben zie je overal. Heel mooi. De laatste foto is echt schitterend geworden. Zonnestralen tussen de bomen naar beneden stralen. Prachtig Bram. Ik wens jou fijne week toe1
Groetjes van ons.

Reacties zijn gesloten.