Categorieën
Goeree-Overflakkee Herfst Landschap Slide

Herfst zon met afwisselend buien

Herfstdag zonnig met buien

Autumn sun with alternating showers

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Een regenboog is een gekleurde cirkelboog die aan de hemel waargenomen kan worden als de (laagstaande) zon tegen een nevel van waterdruppeltjes aanschijnt en de zon zich achter de waarnemer bevindt. Het is een optisch effect dat wordt veroorzaakt door de breking en weerspiegeling van licht in de waterdruppels.

Een regenboog ontleent zijn naam aan zijn verschijnen bij regen, maar ook in een wolk van waterdruppels van een waterval, tuinslang of fontein en soms boven de branding in zee kan men een regenboog zien. Vanuit een vliegtuig of van een bergtop kan een regenboog als een cirkel zichtbaar zijn, wanneer geen horizon in de weg zit. Het licht wordt weerkaatst en gebroken tot een spectrum van de primaire kleuren, die in elkaar overlopen.

Het middelpunt van de boog staat gezien vanuit de waarnemer lijnrecht tegenover de zon, en bevindt zich dus per definitie onder de horizon. Waarnemer en boog vormen samen een denkbeeldige kegel met de waarnemer op de punt van de kegel en de regenboog langs de boogrand van het grondvlak van de kegel. De boog heeft binnen de kegel een halve tophoek van ongeveer 42 graden; de breedte van de kleurenband van rood tot violet is circa 2 graden.

Meer info en bron: Wikipedia


More photos on: Flickr500pxYouPic and Ships photos on MarineTraffic

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Herfst zon met afwisselend buien Herfst zon met afwisselend buien Herfst zon met afwisselend buien

8 reacties op “Herfst zon met afwisselend buien”

De regelmatig passerende buien hebben je weer behalve mooie wolkenluchten ook weer fraaie kleuren en contrasten opgeleverd. Er zitten weer een paar kalenderwaardige foto’s tussen, wat mij betreft.

prachtige herfstfoto’s met die goudgele kleuren Bram

en die dubbele regenboog is natuurlijk de max..

mischien toch een lichte voorkeur voor de zevende en de voorlaatste foto

prettige dag gewenst

Prachtige herfstserie Bram! Foto 7 vind ik heel mooi en natuurlijk foto 11. Prachtig moment heb je daar vastgelegd. Ik geniet van alle prachtige kleuren en mooie luchten met regenbogen, schitterende foto’s!

Wow wat is dit heel mooi om te zien. Wij hebben ook regelmatig regenboog gezien in Haarlem. Je kon zelf drie dubbele regenboog zien. Je maakte schitterend mooie foto’s omgeving laten zien.
Groetjes,J&F.

Reacties zijn gesloten.