Categorieën
Landschap Slide Zomer

Kalmthoutse Heide

Wandeling op de

Kalmthoutse Heide

Walk on the Kalmthoutse Heide

Kalmthoutse Heide

Kalmthoutse Heide

Kalmthoutse Heide

5X7C9711

5X7C9747

5X7C9714

5X7C9720

5X7C9725

5X7C9748

5X7C9744

5X7C9751

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide is een grensoverschrijdend natuurgebied in de Nederlandse provincie Noord-Brabant en de Belgische provincie Antwerpen, op het grondgebied van de gemeenten Woensdrecht, Kalmthout en Essen. In Nederland behoort het tot het stelsel van nationale parken. Het is in 2001 ingesteld en is ongeveer 37,5 km² groot.
Het grenspark is een afwisselend gebied met bos, heide, stuifduinen en een groot aantal vennen. Het zwaartepunt ligt in Vlaanderen met het drukbezochte Staatsreservaat de Kalmthoutse Heide. Het Nederlandse deel bij Huijbergen is dan ook veel rustiger. In het gebied liggen ook enkele landbouwenclaves met weilanden. De verscheidenheid in planten en dieren is groot. Bijzonder is het grote aantal insecten dat in het gebied voorkomt.
Het bezoekerscentrum De Vroente, tevens natuureducatiecentrum, bevindt zich in Kalmthout. Via tal van activiteiten wil het centrum zo veel mogelijk mensen laten genieten van de natuur.
De Zoom-Kalmthoutse Heide is in eigendom van het Agentschap voor Natuur en Bos (Vlaamse overheid), Natuurpunt, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer (Nederlandse overheid), de omliggende gemeenten en een groot aantal particuliere eigenaren.

Bron: Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

10 reacties op “Kalmthoutse Heide”

Heel erg leuke foto’s Bram, daar moet je wel prachtig kunnen wandelen! Met name nummer 6 vind ik prachtig, de foto’s zijn allemaal mooi, maar met water erbij heeft deze net iets extra’s! Leuke serie!

Hoi Bram,
Zo te zien een prachtig natuurgebied. Wij zijn er nog nooit geweest, maar jouw foto’s zijn zo uitnodigend dat wij er zeker een keer een wandeling gaan maken. Zeker als de hei in bloei staat geeft dit een kleurrijke reportage .
Fijn weekend.
Gr.
Ton

Ik heb al vaker foto’s van dit gebied gezien en ook deze mooie serie laat weer zien dat het een schitterend gebied is. Heb je de libellenroute gelopen ?

Reacties zijn gesloten.