Categorieën
Herfst Kastelen Slide

Kasteel Bouvigne Breda

Kasteel Bouvigne Breda

Castle Bouvigne

30 09 2013

Kasteel Bouvigne Breda

Kasteel Bouvigne Breda

Kasteel Bouvigne Breda

5X7D1332

5X7D1337

5X7D1344


Foto’s: © Bram van Broekhoven

Kasteel Bouvigne ligt even buiten de wijk het Ginneken en vlak bij het Mastbos ten zuiden van Breda.
Het is eigendom sinds 1972 van Waterschap Brabantse Delta.
Na restauratie tussen 1975 en 1977 werd het heropend op 13 september 1977 door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus.

Het is onbekend hoe oud het kasteel precies is en hoe het er oorspronkelijk heeft uit gezien. Vanaf 1494 was er op het goed De Boeverie sprake van een omwaterd stenen huis nabij de daar al gelegen grote en kleine hoeve. De kleine hoeve stond bij de kruising van de Duivelsbruglaan en de Bouvignelaan maar ging in vlammen op tijdens de belegering van Breda door Spinola in 1624. De grote hoeve was sinds 1614 eigendom van de Prinsen van Oranje en sinds 1881 van de staat. In 1941 door een V-1 raket verwoest maar later herbouwd.
In 1554 dook het stenen huis voor het eerst op in een officiële akte: het testament van de vroegere eigenaar Jacob van Brecht. In dit testament werd het kasteel omschreven als een statig stenen huis omgeven met grachten. Het kasteel is in de loop der tijd uitgebreid. Het begon met het stenen huis, waarop later de eerste verdieping van de toren is gebouwd (tussen 1554 en 1611). In de drie jaar daarna zijn er nog enkele andere verbouwingen gedaan en is de toren verhoogd met een tweede verdieping. Op 8 oktober 1614 kocht prins Philip Willem Boeverijen voor 27.000 gulden om het samen met zijn broers Maurits, Frederik Hendrik en Willem II als jachtslot te gebruiken.

Bron: Wikipedia


Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

10 reacties op “Kasteel Bouvigne Breda”

Een prachtig kasteel, Bram en het ligt in een mooie omgeving. Zeker zo met de mooie herfstkleuren is het een mooie locatie voor de fotograsaf.

Het zijn stuk voor stuk weer prachtige foto’s, Bram. Niet alleen het kasteel komt goed uit de verf, je hebt ook de eerste herfsttinten al mooi in beeld weten te vangen. Afgezien van een enkel boom, die heel voorzichtig wat bruin of geel begint te kleuren, is het hier nog vrijwel helemaal groen in de natuur.

Reacties zijn gesloten.