Categorieën
Historisch Kastelen Slide Zomer

Kasteel De Haar Haarzuilens

Kasteel De Haar Haarzuilens

Foto’s

In augustus heel veel foto’s gemaakt, meer dan in een gemiddelde maand
Dus loop ik een beetje achter met posten van augustus op mijn blog.
Heb er nu de tijd voor om uit te zoeken en de foto’s te selecteren.

Kasteel De Haar

Kasteel De Haar Haarzuilens

Heb op 23 Augustus een bezoek gebracht aan kasteel De Haar.
Aansluitend een rond rond Haarzuilens gefietst met prachtig weer.
Ben door diverse plaatsen en Utrecht gereden, wil hier wat foto’s laten zien.
In dit blog alleen de foto’s van het Kasteel. wordt vervolgt!

Rijk aan Verhalen

Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld.

Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren. De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven.

Kasteel De Haar Haarzuilens

Jetset

Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw, met haar uitbundige levensstijl, bezocht met regelmaat het kasteel. Van Coco Chanel tot Roger Moore, zij lieten hun sporen na in de luxueuze kamers van de meest weelderige plek die Utrecht rijk is.

Etienne van Zuylen

In 1890 erft baron Etienne van Zuylen van Nijevelt van de Haar het zwaar vervallen domein De Haar. Hij besluit tot herbouw van dit familiekasteel, als eerbetoon aan zijn roemrijke voorvaderen.

Adres en Contact:

Kasteellaan 1 3455 RR Haarzuilens 030-6778515
informatie@kasteeldehaar.nl
Bron: Kasteel de Haar

Omdat ik toch meer foto’s had dan ik dacht en de blog niet al te lang wil maken doe ik de rest van deze dag een andere keer in een nieuw blog.

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxInstagram

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Als je de foto vergroot bekijkt staat er meestal ook nog extra info bij de foto.
If you view the photo enlarged, there is usually also extra info with the photo.

Kasteel De Haar Haarzuilens Kasteel De Haar Haarzuilens Kasteel De Haar Haarzuilens

16 reacties op “Kasteel De Haar Haarzuilens”

Het is hier een beetje druk in mijn leventje en ben even wat weinig in blogland,.Maar toch kom je even vertellen dat ik je fotografie heel mooi vind. Het is hier tevens een mooie locatie om huwelijksfoto’s te maken. Groetjes Tine.

Hoi Bram,
met genoegen deze prachtige serie foto’s bekeken. Niet alleen het kasteel heb je prachtig in beeld gebracht maar ook d dahlia’s ertussen staan geweldig mooi op de foto;. Echt klasse dit.

PS ook nog bedankt voor je terugkoppeling van je groothoeklens en camera.
Ik loop ook weer eens een maand op achter qua bijlezen etc.

Groet Helma

Wat een prachtige serie weer. Dit is een kasteel zoals je het je als klein kind al voorstelde. Het is alsof je zo de geschiedenis in stapt.
Bijkomend voordeel van zo’n uitgestelde serie is dat het een mooie opvrolijker is in deze herfstige periode is.

Wauw wat heb jij echt schitterend mooi foto’s gemaakt van deze kasteel Bram. Deze is echt heel mooi om te bezoeken. Bloemen omheen ziet prachtig uit. Daar hou ik zo van. Echt genieten Bram. Je had prachtig weer om te foto’s te maken. DE laatste geen weer om te foto’s te maken. Brrr….

Groetjes J&F.

PS: onze website heeft een nieuwe naam gekregen SKYBLOG.NL (wil je onze oude linkje van Yova aanpassen voor ons? Dank je wel alvast!)

Bram wat een schitterende foto’s heb je van kasteel Haarzuilen gemaakt.
Wij zijn er vroeger ook geweest en dat was nog voor ons trouwen, dus dat is echt heel lang geleden en ik kan me niet herinneren dat ze zo’n mooie tuin hadden.
Wij hebben toen binnen de schitterende wandkleden gezien en de luiken werden dicht gedaan en wanneer ze die open deden zag je het licht in het bos van het wandkleed opkomen.
Dat was echt heel bijzonder maar toen was het volgens mij allemaal veel kleiner.
Er waren ook niet veel bezoekers, hopelijk heb jij dat ook gezien.

Groetjes Erica

Het is een schitterend kasteel. Ik ben er eens geweest toen het heel druk was met een evenement en toen kon ik er geen goede foto’s van maken. Jou is dat goed gelukt. Foto 9 vind ik helemaal geweldig!

Ik ben hier al jaren niet meer geweest. Jij had schitterende foto’s gemaakt en de tuin zag er ook weer heel mooi uit. De spiegeling in het water van het kasteel -nr 23 vind ik heel mooi. Maar ook foto 10. Geniet van de nieuwe week. Groetjes, Tine

Reacties zijn gesloten.