Categorieën
Molens Portfolio Slide Zonsopkomst

Kinderdijk zonsopkomst / sunrise

November sunrise Kinderdijk

Kinderdijk

Kinderdijk

Kinderdijk

Kinderdijk

Kinderdijk

Kinderdijk

Kinderdijk

Kinderdijk

Kinderdijk

Kinderdijk

Kinderdijk is een dorp in Zuid-Holland, gelegen in de Alblasserwaard. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Nieuw-Lekkerland. Kinderdijk bevindt zich op de plaats waar de Noord en de Lek samenkomen. De plaats is voornamelijk bekend om de Kinderdijkse molens. De voornaamste bedrijvigheid bestaat uit scheepsbouw.

De molens van Kinderdijk betreffen negentien molens in het noordwesten van de Alblasserwaard, een streek in de provincie Zuid-Holland. Alhoewel ze worden aangeduid als behorend tot het dorpje Kinderdijk (gemeente Nieuw-Lekkerland) ligt één molen net daarbuiten (De Blokker), in de gemeente Alblasserdam. Het gaat om poldermolens, die een molengang vormen en een grote (ook internationale) toeristische trekpleister zijn. Alle negentien molens van het complex zijn eigendom van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. Sinds 1997 staan ze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het gebied is tevens een beschermd dorpsgezicht. De molenrijen zijn slechts te voet of per fiets goed te bezichtigen. Eén van de molens, vrij dicht bij het bebouwde gedeelte van Kinderdijk, is ook van binnen te bezichtigen (in de winterperiode alleen in het weekend).
De molens bij Kinderdijk zijn gebouwd vanaf het einde van de veertiende eeuw, maar de overblijvende molens dateren uit 1738 en 1740.

Bron: Wikipedia

Foto’s: © Bram van Broekhoven

bedankt / thanks
signature

15 reacties op “Kinderdijk zonsopkomst / sunrise”

Dag Bram, wat laat je ons weer genieten van je prachtige foto’s.
Kinderdijk dat verveeld nooit… het heeft iets en is zo fotogeniek… heel mooi!
Fijn weekeinde en lieve groetjes Anna

Kinderdijk, zowat het visitekaartje van Nederland….

schitterende foto’s in de ondergaande zon..

als ik er één moest kiezen, ging ik voor de vijfde foto..

ook je duiding mag er zijn

prettige dag

Hoi Bram,
Zoals steeds, is het weer genieten van je prachtige foto’s. Ik ben er van onder de indruk, wat een mooie serie! Ik heb ze een aantal keren bekeken en het is moeilijk om een keuze te maken. Maar als ik het dan toch zou moeten doen, dan ga ik persoonlijk voor de laatste foto.
En de tekst er bij maakt het helemaal af..,Chapeau!
Fijne dag.
gr.
Ton

Het leek me altijd al een schitterend plekje om eens naar toe te gaan (maar ja de bereikbaarheid hè) maar met jouw schitterende foto’s wordt dat verlangen alleen maar groter, wat is dit mooi!

Reacties zijn gesloten.