Categorieën
Bloemen

Koolzaad / Rapeseed

Koolzaad / Rapeseed
Koolzaad / Rapeseed
Koolzaad / Rapeseed
Koolzaad / Rapeseed
Koolzaad / Rapeseed

Koolzaad (Brassica napus) is een plant uit de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae).

bedankt / thanks
signature

13 reacties op “Koolzaad / Rapeseed”

Heerlijk ! Waar vind je ze toch steeds, al die prachtige bloemtapijten, kan ik uren van genieten… doch zo veelvuldig vind je ze hier niet. Moeilijke keuze, stuk voor stuk heerlijke beelden. Een lichte voorkeur voor foto 2 en de laatste.

De laatste is voor mij het hoogtepunt uit dit prima reeksje. Horizon ligt wel héél laag maar dat maakt het beeld nu net een pak spannender en minder alledaags!

Great shots, that’s an impressive field. Sometimes I wish I lived where things like that grow, but it’s too dry here.

@Bedankt voor de uitleg Bram, ik begrijp het probleem hoor, soms kun je gewoon niet anders en de foto’s blijven gewoon prachtig maar zouden anders net even iets meer krijgen.

Bram, De tweede foto van boven te beginnen bevalt mij zeer! Het contrast met de mooi lucht is knap! Een sfeerrijke en kleurrijke opname

Prachtig die gele velden maar ik vind het bij de eerste drie foto’s heel jammer dat de horizon ongeveer in het midden ligt (vooral de eerste twee), dat haalt alle ‘spanning’ uit de foto, daarom gaat mijn voorkeur naar de laatste 2 foto’s waarbij ik de voorlaatste helemal super vind.

In Belgie zagen we deze velden ook heel veel. Wat een spetterend kleurtje he?! De laatste 2 foto’s spreken mij het meeste aan. De laatste vooral door de bijzondere verhouding tussen land en lucht. Gedurfd, maar wat mij betreft heel geslaagd.
Groet, monique

ohhhh bram …
gelukszak:-)
ik ben al dagen op zoek naar een bloeiend veld koolzaad:-)
ik had iets in mijn hoofd en dan moet dat ook hé:-)

machtig wat een zicht, wat een prachtig gezicht,
ik ben hélemaal verliefd op deze plaatjes….
zo vrolijk zo zonnig…. zo voel ik me ook 🙂

Reacties zijn gesloten.