Categorieën
Dieren Goeree-Overflakkee Landschap Lente Portfolio Slide

Lente Goeree Overflakkee April 2014

Lente Goeree Overflakkee April 2014

Spring April 2014 Goeree Overflakkee

Lente Goeree Overflakkee April 2014

5X7D2834

5X7D2968

5X7D2970

5X7D2975

Lente Goeree Overflakkee April 2014

5X7D3323

5X7D3551

Lente Goeree Overflakkee April 2014

5X7D3620

Goeree-Overflakkee is een eiland en gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Haringvliet, het Volkerak-randmeer, en het Grevelingenmeer. Goeree-Overflakkee behoort tot de provincie Zuid-Holland. Sommelsdijk echter, heeft als enige plaats op het eiland, tot 1805 tot de provincie Zeeland behoord. De grootste woonkern is het met elkaar vergroeide Middelharnis-Sommelsdijk, daarna volgen Ouddorp, Dirksland en Oude Tonge. De naam Goeree-Overflakkee wordt in de spreektaal vaak afgekort tot Flakkee en soms ook tot Overflakkee. Goeree-Overflakkee was tevens de naam van het lokale waterschap op het eiland.

Goeree-Overflakkee is via de Hellegatsdam verbonden met de Hoeksche Waard en Noord-Brabant. De Grevelingendam en de Brouwersdam maken de verbinding met Schouwen-Duiveland. De Haringvlietdam loopt naar Voorne-Putten. Het eiland staat bekend als kerkelijk. In Ouddorp wordt het hoogste percentage stemmen op een christelijke partij uitgebracht tijdens verkiezingen, in Oude Tonge het laagste. Globaal kan gezegd worden dat het eiland van het westen naar het oosten minder kerkelijk wordt. Het eiland is vlak met uitzondering het duingebied op de noordwestpunt en ligt zowat gelijk met het zeeniveau. Het hoogste punt bevindt zich op circa 18,5 meter boven NAP.

Bron en meer info: Wikipedia

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

10 reacties op “Lente Goeree Overflakkee April 2014”

Wauw deze foto’s is echt schitterend om te zien. Omgeving is daar erg mooi. De ene boom met bloesem hebben prachtig kleur.
Echt genieten met fotograferen bij jou foto’s.
Gr. Jacqueline & Ferry.

Wat een geweldige serie weer, wat is het platteland toch ook mooi. Wat Anna zegt, die weidsheid is geweldig en je foto’s moet je zeker in het groot bekijken. De foto van de treurwilg met de schapen er onder wint het in deze serie, wat mij betreft!

Wat een prachtige foto’s, Bram!
En wat een weidsheid heb je daar… heerlijk als je zo ver kan kijken… mooie serie om naar te kijken en zeker in het groot!
Fijne week en lieve groetjes, Anna 🙂

Reacties zijn gesloten.