Categorieën
Bos Landschap Lente Slide

Lente Landgoed Mildenburg Oostvoorne

Lente Landgoed Mildenburg Oostvoorne

Spring Estate Mildenburg Oostvoorne

Mildenburg

Het landgoed Mildenburg (30 ha.) bij Oostvoorne is in de loop van de 18e eeuw ontwikkeld door de familie Van Leyden-Van Leeuwen. Het was een prachtige barokke tuin met grote rechte lanen, een doolhof een theekoepel en wat beelden. Om het landgoed productief te maken, waren grote delen in gebruik als hakhout. Zo’n landgoed had ontzettend veel onderhoud nodig. Het is dan ook niet zo vreemd dat de meeste onderdelen van de barokke tuin zijn verdwenen. Alleen de grote hoofdlaan en wat stukjes van de andere lanen zijn nog overgebleven. Een oud beukenbos vormt de overgang van het landgoed naar een binnenduinbos. Een hoog duin biedt uitzicht op het Groene Strand en het Oostvoornse Meer.

Mildenburg was rond 1700 een boomgaard in de duinen bij Oostvoorne. Daarna groeide het uit tot een landgoed met een landhuis, een barokke tuin, een doolhof en een theekoepel. Ook was een deel in gebruik als hakhoutbos. Veel hiervan is inmiddels verdwenen, maar tijdens deze wandeling ontdekt u nog oude lanen, een stinsenplantentuin en monumentale bomen. De Stichting Het Zuid-Hollands Landschap beheert het landgoed sinds 1957 en probeert deze landgoedelementen in ere te houden.

Categorie: Wandelroute Lengte: 2 km. Gemiddelde tijdsduur: 30 min. Markering: Rode palen
Bron: Zuid-Hollands Landschap

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Lente Landgoed Mildenburg Oostvoorne Lente Landgoed Mildenburg Oostvoorne Lente Landgoed Mildenburg Oostvoorne

10 reacties op “Lente Landgoed Mildenburg Oostvoorne”

Werkelijk in een woord geweldig Bram!!! Wat is dit een geweldig mooi gebied zeg! Die groen tinten en dan de serene rust die hiervan uitgaat. Echt Helemaal geweldig. Je schrijft dat er wel een en ander is verdwenen van het houthakbos maar er is nog meer dan genoeg. Ik zou hier graag eens willen wandelen!!!

Groet, Helma

Als kind was ik vroeger veel in Oostvoorne in zo een kolonie en hadden ook ergens gewandeld in een bos, maar weet niet of het dit landgoed was. Prachtige omgeving met mooie foto’s en informatie. Zeker een aanrader om er eens ook weer op visite te gaan als ik weer in de buurt zou zijn.

een schitterend groen landgoed Bram

daar zou ik ook wel eens willen wandelen

de laatste foto heeft hier mijn voorkeur

prettige avond

fantastisch hé Bram wat een explosie aan groen 🙂
soms denk je het komt nooit meer goed na strenge winters en boem…. daar is alles weerde natuur is oersterk,
die vogelmelk, mooi om te zien hé.
als di e openblijft gaat het niet regenen 🙂

Prachtig in Middelburg. Natuur is daar prachtig. Nou zie je overal groeien. Vogelmelk is apart om te zien. Dit zie je niet zo vaak in natuur. Mooie foto’s.
Fijne week.
Groetjes,

Reacties zijn gesloten.