Categorieën
Goeree-Overflakkee Landschap Lente

Lente Rondje Goeree-Overflakkee

Lente Rondje Goeree-Overflakkee

Op een mooie dag in Mei een heerlijk rondje gefietst, ben die dag vroeg gestart in verband met de weervoorspelling, en dat was geen slecht idee, heb de hele rit heerlijk lente weer gehad.

De Vliegers Middelharnis

Ben langs het SAS van Dirksland gekomen de haven Middelharnis en de Voorstraat met het voormalig raadhuis en Rien Poortvliet museum, nu nog in gebruik voor huwelijk ceremonies.

SAS Dirksland
Haven Middelharnis
Middelharnis

In 1992 werd door Prins Bernhard een museum geopend, dat gewijd was aan het leven en werk van Rien Poortvliet. Het bevond zich in het oude raadhuis van de plaats Middelharnis op Goeree-Overflakkee. Op 18 december 2006 werd het gesloten vanwege de financiële situatie van het museum en een verschil van inzicht in de te volgen koers. De toegangsprijs bedroeg vlak voor de sluiting vier euro, waarvoor de bezoeker ook een kladblokje kreeg met daarop een natuurafbeelding van de hand van Poortvliet.

Bron: Wikipedia

Voormalig raadhuis en Rien Poortvliet Museum
Het Rien Poortvliet is nu op Museum Tien Gemeten

De familie Poortvliet en de Vereniging Natuurmonumenten bereikten begin 2007 overeenstemming over de nieuwe vestiging van het museum. Het museum werd gevestigd in de Marguerita Hoeve, een karakteristieke boerenwoning uit het begin van de 19de eeuw op het natuureiland Tiengemeten. Het museum is gelegen vlak bij de haven, direct naast het natuur-infocentrum van Natuurmonumenten. Het werd geopend op 8 juli 2009. De opening werd verricht door Jan Franssen, commissaris van de koningin in Zuid-Holland.

Bron: Wikipedia

Vanaf hier klik op een foto voor een grotere weergave

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxFacebook

Lente Rondje Goeree-Overflakkee

12 reacties op “Lente Rondje Goeree-Overflakkee”

Hele mooie serie Bram. Vooral de foto’s met het bloeiende fluitenkruid.

Het is van begin tot het einde een prachtige serie geworden.
Ochtenstond heeft goud in de mond. En dat bewijst ook jouw serie. Ik ga dan ook graag vroeg op stap, voor de drukte aan.

En weer een schitterende serie foto’s van Goeree-Overflakkee. Wat is het er toch lekker ruim en mooi.
Iedere keer weet je mij weer te verrassen met je foto’s van Zeeland. Chapeau Bram!

een prachtige reeks over dit mooie eiland Eiland Bram…

foto nr 14 heeft mijn persoonlijke voorkeur

wat niets afdoet van de kwaliteit van de andere

prettige dag

Prachtige fotoreeks Bram. Goeree-Overflakkee is echt een pracht van een Zeeuws eiland. Een dikke week geleden waren we er ook met de fiets onderweg. Wij bezochten de kusten van de westelijke kant van het eiland. Tot hiertoe is het voor mij het mooiste stukje Zeeland waar ik ooit was. Groetjes, Rudi

Reacties zijn gesloten.