Categorieën
Goeree-Overflakkee Landschap Lente Slide

Maart Roert Zijn Staart!

Maart Roert Zijn Staart!

Na heel lang geen stormen te hebben gehad de afgelopen maanden.
Januari 2018 was de laatste, zelfs in de herfst geen echte storm gehad.
Is Maart 2019 begonnen met en inhaalslag wat wind en stormen betreft.

Storm (wind)

Storm is een zeer harde wind binnen een grootschalig weersysteem, een depressie. Het gebied binnen een depressie waar stormkracht heerst, heet het stormveld. Storm is gedefinieerd als wind met een windkracht van 9 of meer op de schaal van Beaufort. Dat betekent dat de gemiddelde snelheid van de wind gedurende 10 minuten een snelheid bereikt van ten minste 75 km/h. Is de windsnelheid gemiddeld over 10 minuten ten minste 90 km/h dan wordt gesproken van zware storm, windkracht 10. Bij een gemiddelde snelheid van 103 km/h spreekt men van zeer zware storm, windkracht 11. Dit lemma gaat in de tabel voor Nederland uit van ten minste 100 km/h.
Bron: Wikipedia

Vuurtoren Westhoofd

De Vuurtoren Westhoofd staat in Ouddorp in de duinen bij de Groenedijk. De vierkante bakstenen toren is in 1947-1950 gebouwd en heeft een hoogte van 56 meter. In 2007 werd de vuurtoren erkend als Rijksmonument.

Geschiedenis

In 1862 stond er al een gietijzeren toren op het eiland Goeree. In 1911 werd de vuurtoren vervangen door een toren van gewapend beton. Op 5 mei 1945 hebben de Duitsers de vuurtoren van gewapend beton vernietigd. Het optiek was al eerder veilig gesteld, en wordt momenteel gebruikt op de vuurtoren van Ameland.

Purperrood Vuurtorenrood

Na veertig jaar wordt de vuurtoren in 2018-2019 gerestaureerd en krijgt een nieuwe laag verf. De schacht van het rijksmonument wordt purperrood. Met deze opvallende kleur heeft het college ingestemd omdat die het meest lijkt op de oorspronkelijke kleur ‘vuurtorenrood’ wat niet meer te verkrijgen was. De verfbeurt is onderdeel van de restauratie van de toren.

Ouddorp

OUDDORP – Als alles een beetje meezit, gaat de vuurtoren van Ouddorp binnen enkele maanden open voor het publiek en kan iedereen genieten van het geweldige uitzicht over de zee, de voordelta, de kust en de Kop van Goeree. De initiatiefnemers vragen spoedig een omgevingsvergunning aan bij de gemeente Goeree-Overflakkee. 

Na het verkrijgen van de vergunning staan diverse werkzaamheden op het programma om de vuurtoren klaar te maken voor het ontvangen van publiek. Denk aan een ontvangstfaciliteit en een sanitaire voorziening beneden en veiligheidsmaatregelen, zoals een balustrade, boven.

Bron:

Bron:

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Maart Roert Zijn Staart! Maart Roert Zijn Staart! Maart Roert Zijn Staart!

12 reacties op “Maart Roert Zijn Staart!”

Prachtige serie, waarbij het beeld van ‘Maart roert zijn staart’ goed is weergegeven.
Ik vind het jammer dat op sommige foto’s de lucht zo onnatuurlijk blauw is.
Ik vind foto 14, 18 en 23 extra mooi binnen deze serie.

Een prachtige serie weer, Bram. Het strand, de zee, de branding en de wolken vormen weer een prachtig fotografisch samenspel. De eerste foto van de bankjes (nr. 23) heeft iets magisch.
Je foto’s doen me steeds meer verlangen naar een weekend of een weekje aan zee …

Het net is helemaal niet goed voor onze natuur. Het word tijd dat de vissers op zee hun rotzooi bij hen houden. Prachtige wolkenbeelden en ja het zand is veel door elkaar gegooid me de harde wind van laatste tijd.
P.s Ik had bemerkt dat je bij enige met je G+ reageerde maar dan kwam en komen ze op je pagina uit. Dus koppel deze los en reageer dan met deze site naam dan komen ze meer terug naar jou. Groetjes Tine en ik kom zeker nog wel eens op bezoek want vind je site en fotografie erg mooi. Groetjes van mij,

Wat mooie foto’s aan zee. Je ziet wolken partijen veranderen op de foto’s. Net aanspoelen kunnen van visser boten afkomen. Surfer durfde wel in stormen wind zeg. Poeh…. Lijkt me zwaar. Vuurtoren is zeker prachtig om te zien. Mooie serie foto’s heb je gemaakt. Ik heb je hier genoten.

Reacties zijn gesloten.