Categorieën
Vogels

Meeuwen

meeuw
meeuw
meeuw

Meeuwen zijn zeevogels binnen de familie laridae uit de orde steltloperachtigen (Charadriiformes) van 102 soorten.

De meeste meeuwen, met name de soorten uit het geslacht Larus, zijn carnivoor en ze eten zowel aas als levende prooien. De prooidieren bestaan meestal uit krabben en visjes. Met uitzondering van de drieteenmeeuwen zijn meeuwen vogels van de kust en het binnenland die zelden ver op zee of in bossen te vinden zullen zijn. De grotere soorten krijgen na vier jaar hun adulte verenkleed, bij de kleinere soorten is dit over het algemeen na twee jaar al het geval. De grootste soorten hebben een bijzonder hoge levensverwachting, er is een geval bekend van een zilvermeeuw die 49 jaar werd.

Meeuwen broeden in grote, drukke en lawaaierige kolonies. Ze leggen twee of drie gespikkelde eieren in een nest gemaakt van plantaardig materiaal. De jongen zijn nestvlieders; ze worden geboren bedekt met donker gevlekt dons en ze kunnen direct lopen.

Meeuwen (met name de grotere soorten) zijn vernuftige, nieuwsgierige en intelligente vogels, ze spreiden complexe communicatiemethodes ten toon en hebben ver ontwikkelde sociale structuren. Zo is in veel meeuwenkolonies defensief pestgedrag waar te nemen, waarmee potentiële vijanden op afstand worden gehouden. Sommige soorten, zoals de zilvermeeuw, hebben vaardigheden ontwikkeld om gereedschap te kunnen gebruiken. Veel soorten hebben zich op succesvolle wijze aangepast aan het menselijke milieu en zijn nu zeer algemeen in bewoonde gebieden.

Bedankt voor je bezoek, en een prettige dag verder.
Thanks for your visit, and have a nice day.

signature

11 reacties op “Meeuwen”

Prachtige meeuwenfoto’s. Hier zitten ook zo veel meeuwen. Vooral in de winter zitten ze met z’n honderden op de daken. Gooi je wat in het water dan komen ze binnen no time tevoorschijn en kapen alles voor de neus van de eendjes weg.

bram man wat heb je die mooi voor je lens gekregen zeg
“geweldig”

aktie all over 🙂

ik hoop dat het mooie weer toch ook voor jou daar is wanneer je niet hoeft te werken bram..

Reacties zijn gesloten.