Categorieën
Landschap Molens Slide

Molenlanden in de Alblasserwaard (2)

Molenlanden in de Alblasserwaard (2)

Tweede deel, vervolg van afgelopen Maandag.

Stijve Molen

Wipwatermolen: SIMAV.
De Stijve Molen kwam in 1665 in de plaats van een bouwvallig geworden molen en maakte deel uit van een vijftal molens in de polder Middelbroek, Ameide en Tienhoven. Al in 1949 kwam de molen buiten gebruik en in 1972 werd SIMAV eigenaar.
Bron: SIMAV

Oudendijkse Molen

In 1983 vrijwel geheel vernieuwd. Deze molen en de Scheiwijkse molen zijn de enige overgebleven molens uit een poldercombinatie die: “Het Land van de zes molens” werd genoemd.
Bron: SIMAV

Goudriaanse Molen

Goudriaanse Molen
Goudriaanse Molen

Achtkante grondzeiler; SIMAV
Gebouwd in 1779 op de plaats van een wipmolen die, zoals staat beschreven: “Inreparabel” is bevonden.” Met een roede lengte van 29.15 meter is dit de grootste molen in dit gebied. De molen was seinmolen van de Overwaard en kreeg het sein van de Achterlandse molen te Groot-Ammers.
Bron: SIMAV

Seinmolen

Een seinmolen is een poldermolen die van het waterschap de taak toebedeeld had gekregen andere molens in de omgeving het sein te geven de bemaling van de polder te starten of te staken.

Waterstand

Als de waterstand in de polder te hoog was gaf de seinmolen het sein om te gaan malen. Ook gaf deze molen het moment aan dat er met malen gestopt moest worden. Ook als het waterpeil in de boezem te hoog dreigde te worden moest de bemaling van de polder worden gestopt.
Bron: Wikipedia

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxYouPicInstagram

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

INFO!

Als je de foto vergroot bekijkt staat er meestal ook nog extra info bij de foto.
If you view the photo enlarged, there is usually also extra info with the photo.

Molenlanden in de Alblasserwaard (2) Molenlanden in de Alblasserwaard (2)

13 reacties op “Molenlanden in de Alblasserwaard (2)”

Deze omgeving is mij heel bekend en is waar ik ook veel bent. Prachtig is het hier en altijd weer genieten in welk seizoen je ook gaat.Je hebt mooie foto’s zeker wel gepost hier Bram.

Nederland blijft het land van de molens en gelukkig worden ze nog in ere gehouden. In BE bijna allemaal afgebroken, het kan hier niet lelijk genoeg zijn…
Prachtige foto’s Bram met mooie natuur, molens en landschappen waar een mens van droomt.

Hoi Bram,
ook dit is weer een sfeervolle serie met molens, natuur en omgeving. Die brug met die weerspiegeling is een knap staaltje fotografie zeg!
Ook laat je de details zo mooi uitkomen dat het net is of ik daar vlak voor sta. Prachtige gefotografeerd. Mijn complimenten.

Groet, Helma

Bram mooie foto’s en het is goed dat jij laat zien hoe mooi Zuid Holland is.
De foto’s met de grote plompe bladeren spreken mij het meeste aan.

Nog een fijne dag, Erica

Het zijn weer super mooie foto’s van de Molenlanden. Mooi om die molens in het weids landschap te zien. Het is fijn dat er nog zoveel ‘echte’ molens zijn.

Groetjes en een mooie nieuwe week,
Annette

Bram wat is dit heel mooi om te zien. Molen staat prachtig op de foto’s. Oudendijkse Molen ziet inderdaad heel mooi uit. Brug bloemetjes is mooi gezicht. Wat is daar omgeving om te genieten. Mooie foto’s. Echt genieten!! Fijne week. Groetjes,

Reacties zijn gesloten.