Categorieën
Historisch Landschap Molens Slide

Molenroute Alkmaar

Molenroute Alkmaar

Fietsen

Ben eind April en begin Mei 2 dagen in Noord-Holland gaan fietsen.
De eerste dag de Molenroute Alkmaar en de oude Schermerpolder.
De tweede dag Molenroute in de Kop van Noord-Holland van Route.nl
Het was alleen beide dagen zwaar bewolkt en heel erg grijs.

Omschrijving

Alkmaar is een gezellig stadje met een rijke historie. Ideaal om eens per fiets te verkennen. In het buitengebied rij je door de Schermerpolder, een karakteristiek Hollands landschap met vele mooie oude molens.

Molens

Je fietst langs verschillende molens, waaronder Korenmolen De Oude Knegt en de Noordermolen.

In het hart van Alkmaar ervaar je de rijke historie van het stadje.
Je komt langs vier monumentale strijkmolens, wat een prachtig uitzicht!

Alkmaar

Alkmaar is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente bestond tot eind 2014 uit de stad Alkmaar, Oudorp en een deel van Koedijk. Sinds 2015 omvat de gemeente Alkmaar ook het grondgebied van de voormalige gemeenten Schermer en Graft-De Rijp.
Bron: Wikipedia

Noord-Holland

Noord-Holland is een provincie in het noordwesten van Nederland. De provincie telt 2.775.617 inwoners. De provinciehoofdstad is Haarlem, de grootste stad is Amsterdam.

Bron: Wikipedia

Molenroute Alkmaar

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Molenroute Alkmaar Molenroute Alkmaar Molenroute Alkmaar

7 reacties op “Molenroute Alkmaar”

Alkmaar is een bezoekje meer dan waard, getuige jouw serie. De foto van het ‘Jantina’ stuur ik naar mijn nichtje. Haar dochtertje heet ook zo.
De Accijnstoren is ook mooi.
Je trof het mooi dat het Tall ship langs kwam varen.

Hi Bram,

Wat laat je ons weer een prachtige serie foto’s zien! Mooi al die echte Noord Hollandse huisjes en de verschillende molens. Die zie ik toch echt liever dan een landschap vol windmolens zoals bij ons in de Flevopolder.

Groetjes en een fijn weekend!
Annette

Je hebt aan de foto’d te zien twee dagen genoten. Ondanks het grijze weer ben je erin geslaagd weer een schitterende reportage te maken. Zijn er nog molens in NL die je niet op de foto hebt staan?

Hoi Bram,
uiteraard ken ik en herken ik deze prachtige plekjes. Wat heb je deze foto’s mooi gemaakt zeg en dat ook nog tijdens het grijze weer. Je foto’s ogen mooi helder en ik zit gewoon te genieten. Geweldig als een ander het laat zien en dan zie je het door andere ogen 🙂 Werkelijk een prachtige serie platen.

Heel fijn weekend.
Groet, Helma

Van start tot finish weer een mooie serie, Bram. Je laat met deze serie mooi zien dat je voor een sfeervolle serie geen vrolijk stemmende blauwe lucht nodig hebt. Als de onderwerpen maar interessant genoeg zijn, kan een grijze lucht zelfs een meerwaarde hebben. Bovendien komt er vaak nog net wat licht door de grijze wolkenmassa.

Ik heb vooral genoten van al die molens bij elkaar. Dat hebben we hier niet. Een hoogtepunt is wat mij betreft in dat opzicht het oude weidemolentje. Hopelijk wordt dat gekoesterd, maar zo ziet het er niet uit.

Bij foto 18 zou ik zelf geprobeerd hebben om de windturbine op de achtergrond ergens tussen de oude molens in te plaatsen.

een mooie fietsroute waarbij heel wat te zien is Bram

vooral die diverse molens vallen me hier op

prachtige fotografie, zoals we dat hier gewoon zijn

prettige dag

Reacties zijn gesloten.