Categorieën
Landschap Lente Molens Slide

Molenroute Kop van Noord-Holland

Molenroute Kop van Noord-Holland

Mei begon zo als April eindigde heel grijs.
Ik was in Noord-Holland om wat mooie routes te fietsen.
Routes was niks mis mee, maar het weer was heel grijs en somber.
Anders dan wat de weer profeten hadden voorspeld.

De Westerveer

De Westerveer is de poldermolen van de gelijknamige polder Westerveer in het buitengebied van Spanbroek. De molen staat aan de Zomerdijk, op een gedeelte dat niet altijd tot de buurtschap Zomerdijk wordt gerekend.

Bemalen

Het gebied is heel lang gezamenlijk door het waterschap bemalen, maar omdat deze polder vrij laag was, is in 1873 alsnog besloten de polder apart te bemalen.

Westerkoggen

Hiertoe werd deze vijzelmolen gebouwd. Tot aan de laatste ruilverkaveling is de polder met windkracht bemalen en daarmee de laatste polder in Noord-Holland die op windkracht werd bemalen, thans kan de molen uitwateren op de Westerkoggen.

Bollenteelt in Nederland

Heel veel vee- en bloembollen-teelt in Noord-Holland.
Moet er zeker nog een keer terug met mooi zonnig weer.
Al heeft deze serie ook wel wat, we wonen nu eenmaal in Nederland.

Kop van Noord-Holland

De Kop van Noord-Holland, ook vaak Noordkop genoemd, is een regio in het noordelijk deel van de provincie Noord-Holland. Het omvat, in een nauwe definitie, de gemeenten Den Helder, Schagen, Hollands Kroon en Texel. De regio grenst aan de regio’s Noord-Kennemerland en West-Friesland.

West-friesland

Een klein gedeelte van het gebied ligt ook in de regio West-Friesland. Het gaat hierbij om een aantal plaatsen uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon die binnen de Westfriese Omringdijk liggen.

Wordt vervolgt:

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Molenroute Kop van Noord-Holland Molenroute Kop van Noord-Holland

10 reacties op “Molenroute Kop van Noord-Holland”

Om te fietsen was dit weer natuurlijk niet leuk, maar toch doet het geen afbreuk aan je fotoserie. Want die is zelfs met dit weer prachtig.
De foto’s met de weerspiegelingen zijn klasse.

Een paar herkenbare plekjes voor mij Bram. Ik woon nl in West-friesland en Hollands Kroon is 10 minuten rijden bij mij vandaan 🙂
Prachtige foto’s en heel sfeervol vastgelegd. Mooi afgewisseld met schitterende macro’s en uitzichten. Prachtig deze landschappen.

Groetjes, Helma

Ook deze keer is het weer een mooie serie geworden, Bram. Grijs, maar stemmig en sfeervol.
Zeker nu met de bloeiende bermen en slootkanten, de ruimtelijkheid en het vee in het weidegebied doet het me denken aan het Friese landschap.
Wat mei vorig jaar te zonnig en te warm was, is het nu goeddeels te grijs en te koud. Ik opteer voor volgend jaar graag voor het gemiddelde van die twee. 🙂

Ondanks het grijze weer, zijn het toch weer hele mooie foto’s geworden Bram. Met een mooie wolkenlucht erbij was het helemaal perfect geweest, maar dat het je niet in de hand. De foto’s met de weerspiegeling van de koeien in het water vind ik echt top. Maar ook de foto’s van het landschap met de molens, de boerderijen, ach eigenlijk alle foto’s zijn weer top. Ook leuk is het kaartje met de route en de informatie die je bovenaan je blog zet. Ik heb zeker weer genoten van je foto’s!

Groet,
Annette

Jammer Bram van het weer, het geeft meteen een andere sfeer aan je foto´s die overigens toch weer prachtig zijn hoor. Je hebt een serie mooie ´spiegeltjes´ weten te maken en prachtige huizen en landerijen. Ondanks alles toch veel kleur in je foto´s, ik heb er weer van genoten!

Reacties zijn gesloten.