Categorieën
Goeree-Overflakkee Landschap Slide Zonsondergang

Mooie Wolken en Zonsondergang

Mooie Wolken en Zonsondergang

Een prachtige dag in februari.
Loop nog wat achter met het posten uit deze maand.
Het waren een paar heel mooie lente achtige dagen.
Wat info toegevoegd over Hellevoetsluis,
waar ik de zonsondergang fotografeerde aan het Haringvliet.

Hellevoetsluis

Hellevoetsluis is een plaats en gemeente op Voorne-Putten, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt sinds 1 januari 2018 40.403 inwoners (toename door toevoeging Oudenhoorn) en heeft een oppervlakte van 46,14 km² (waarvan 14,6 km² water).

Voormalige gemeentes binnen Hellevoetsluis zijn onder andere Nieuw-Helvoet en Nieuwenhoorn. De gemeente maakt deel uit van het samenwerkingsverband Stadsregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Geschiedenis

Het gebied Voorne-Putten bestond vroeger uit veen, kleigronden en moerassen. Permanente bewoning van Hellevoetsluis gaat terug naar de ijzertijd (ong. 800 v.Chr.). Er werd toen voornamelijk veeteelt beoefend, en in de Romeinse tijd vanaf 12 v.Chr. waarschijnlijk ook landbouw. Na de 3e eeuw verlieten mensen Voorne-Putten tot de 7e eeuw, in de 11e eeuw keerden de eerste bewoners terug naar wat later Hellevoetsluis zou worden. Omdat het gebied Voorne-Putten vaak overstroomde, begon men met inpolderen.[

Nieuw-Helvoet

Het poldergebied waar Hellevoetsluis zou ontstaan werd tussen 1367 en 1394 in cultuur gebracht en er werd meteen ook bewoning gepland. De eerste bewoners hielden zich voornamelijk bezig met landbouw en veeteelt.[ Het vestinggebied was oorspronkelijk een klein haventje dat gebruikt werd door de bewoners van het 15e-eeuwse dorpje Nieuw-Helvoet.

Willem III

De vesting Hellevoetsluis is in het begin van de 17e eeuw aangelegd om de oorlogs- en handelshaven te versterken. De zilvervloot werd in 1629 op de rede van Hellevoetsluis ontscheept. Op 11 november 1688 startte Willem III met zijn vloot een tocht naar Engeland om daar, samen met zijn vrouw Mary, de troon te bestijgen en koning van Engeland, Schotland en Ierland te worden.

Michiel de Ruyter

In 1798 werd onder bevel van buitengewone opzichter Jan Blanken een zeesluis en droogdok aangelegd.[ Hellevoetsluis was de marinebasis van de Admiraliteit van de Maze. In de tijd dat Hellevoetsluis marinehaven was werd hier de door Piet Hein buitgemaakte zilvervloot aan wal gebracht. Aan die tijd herinneren nog gebouwen als het Tromphuys, affuitenloods, het kruythuys en het Ruyterhuys, vernoemd naar Michiel de Ruyter.

Bron : Wikipedia

Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

TIP!

Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen.
You can also scroll with the arrow keys after enlargement.

Mooie Wolken en Zonsondergang Mooie Wolken en Zonsondergang Mooie Wolken en Zonsondergang

9 reacties op “Mooie Wolken en Zonsondergang”

Wauw, wat een prachtige foto’s heb je gemaakt Bram. De een nog fraaier dan de ander. Ik vind die van Hellevoetsluis en de zonsondergang het mooist.

Dit is weer een serie om blij van te worden, Bram. Er zitten ditmaal teveel bijzondere foto’s bij om er even 1 of 2 uit te lichten.
De wolken vormen op verschillende van de foto’s zeker een verrijking. Hier bij mij in de buurt was de lucht tijdens die mooie februaridagen wel eens wat te strak blauw. Maar een kniesoor die daar tijdens het maken op let, want de zon schijnt tenslotte op dat moment, en dat is ook mooi meegenomen. 😉

Je maken echt schitterend mooie foto’s. Zonsondergang met vissersboot is zeker heel mooi om te zien. Je ziet op de foto’s wolken veranderen. Prachtig! Puur genieten hier! De éne foto met vuurtoren kun je van kalender van maken. Echt super!!!!Fijne week.

Reacties zijn gesloten.