Categorieën
Goeree-Overflakkee Slide Winter Zonsondergang

Na een dag regen toch nog even zon

Na een dag regen toch nog even zon

beautiful skies after a day of rain

De Slikken van Flakkee liggen tussen Goedereede en Herkingen (achter Melissant). Aan de westzijde wordt het gebied begrensd door het Grevelingenmeer. Het totale gebied bestaat uit ca. 1500 ha. drooggevallen grond, en uit 1250 ha. water dat ondieper is dan 2,5 meter. De oeverlengte bedraagt ca. 20 km. De breedte van het gebied varieert tussen de 500 en 2500 meter.

Gedurende het gehele jaar grazen er op de Slikken van Flakkee Heckrunderen en Fjordenpaarden. De kudde bestaat uit ongeveer 50 merries van verschillende leeftijden en ongeveer 30 veulens. Fjordenpaarden zijn vriendelijke, rustige dieren, die weinig verzorging nodig hebben en zich uitstekend kunnen redden in dit gebied.
De heckrundstieren zijn, net zoals het oorspronkelijke oerrund, groot en zwart, met een lichte streep over de rug en een witte ring in de neus. De horens maken hen tot imposante verschijningen. Er grazen ongeveer 150 Heckrunderen op de zuidelijke Slikken van Flakkee.

Info: Zuid-Hollandse Eilanden

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500px

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Na een dag regen toch nog even zon Na een dag regen toch nog even zon Na een dag regen toch nog even zon

6 reacties op “Na een dag regen toch nog even zon”

Hoi Bram,
een fraaie reeks van dit natuurgebied met soms dreigende wolkenluchten. Je omschrijving vind ik heel interessant en het lijkt me dan ook een geweldige plek om te zin.

Groet, Helma

geweldig bram di e wolkenluchten en dan het zonnetje dat af en toe komt piepen, dat maakt ons landje tóch een van de mooiste hé. geweldig ik hou van deze plaatjes

Reacties zijn gesloten.