Categorieën
Landschap Slide Zomer

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is ruim 3500 hectare groot en is sinds 2002 een nationaal park. Het park is enerzijds grotendeels een afwisseling van droge zandverstuivingen en naaldbos, maar ook de uitgestrekte beekdalzone van de Zandleij hoort erbij.

Hier ligt met name het natuurgebied De Brand bij Udenhout, met zijn afwisseling van hakhoutbossen, natte weilanden en moerasruigtes.

Het gehele park omvat meer dan 35 km². Daarvan is ongeveer 30 km² stuifzand. Het gebied wordt dan ook wel de “Brabantse Sahara” genoemd.

Het gebied wordt omringd door grotere en kleinere steden en dorpen. In het noorden vinden we van west naar oost Waalwijk, Drunen, Nieuwkuijk, Vlijmen en ‘s-Hertogenbosch. Dorpen aan de zuidkant zijn Loon op Zand, Biezenmortel, Helvoirt en Udenhout, op een kilometer of zes ligt Tilburg. Aan de korte westkant ligt Kaatsheuvel met attractiepark De Efteling.

Bron: Wikipedia

Deze route gefietst van Route.nl.
Een heel mooie route om natuur en landschap foto’s te maken.
Het voordeel van op de fiets is dat je bijna overal kunt stoppen, en op plaatsen komt waar je met de auto niet kan komen.

Foto’s: © Bram van Broekhoven


Meer Foto’s op / More Photos on: Flickr500pxInstagram …

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

12 reacties op “Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen”

Goedenavond Bram,

Wat ziet deze foto’s heel mooi uit. Kijk heide ziet prachtig uit in de natuur. Begint goed te komen. Wat maakt jij mooie bloemen en vlinders. Vlinders zie je veel soorten van. Prachtig Bram. Je hebt ieder geval genoten in de natuur.
Fijne avond. Groetjes van ons.

Hoi Bram,

wat een mooi gebied is dat daar! Wij zaten in Werkendam en volgens mij is dat nog niet eens zo heel ver van dit plekje. Dit lijkt me dan ook een heel mooi tochtje met de fiets. Je hebt zowaar zelfs nog bloeiende hei gevonden. Het was echt triest emt de heide dit jaar en ik hoop dat het volgend jaar weer uitbundig bloeit.
Ik heb in ieder geval genoten van je uitstapje,

Groet,
Helma

Fijne serie met stemmige wolkenpartijen.
De heide valt daar ondanks de droogte zo te zien niet echt tegen.
Prachtig gebied zo’n zandverstuiving, altijd in beweging. We hebben hier in het zuidoosten van de provincie ook een grote zandverstuiving waar ik eigenlijk toch weer eens naar toe moet.

Lijkt me een prachtig gebied om te fietsen en te wandelen. Mooi die zandverstuivingen maar ook de heide en de vennen zijn prachtig. En als altijd weet jij alles weer prachtig vast te leggen!

Reacties zijn gesloten.