Categorieën
Herfst Landschap Slide

Natuurgebied rivier de Bernisse

Natuurgebied rivier Bernisse

Nature area river Bernisse

Natuurgebied rivier de Bernisse

Natuurgebied rivier de Bernisse

Natuurgebied rivier de Bernisse

Natuurgebied rivier de Bernisse

5X7F3514

5X7F3520

5X7F3523

5X7F3526

5X7F3528

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Bernisse is wonen, werken en recreëren in aantrekkelijke landschappen, fraaie dorpen van cultuurhistorische waarde en beleefbare natuurgebieden.

De rivier de Bernisse vormt samen met haar oevers van bossen, natuurgebieden en weilanden een recreatiegebied van 300 hectare groot. U kunt er roeien, kanoën, surfen of lekker luieren op de strandjes.

Geniet van de natuur!
Langs de waterkant ondergaan vissers, fietsers en wandelaars in stilte het natuurschoon van dit schitterende recreatiegebied. Fietsend langs de rivier de Bernisse met het geluid van stilte en van ruisend riet kunt u doorrijden naar de middeleeuwse stadjes Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Oudenhoorn, Zuidland en Simonshaven!

Vernoemd naar de rivier
De gemeente en haar recreatiegebied zijn vernoemd naar de rivier de Bernisse, een verzamelstroom voor grotere en kleinere kreken, die het gebied ten zuiden van de Maasmond doorsneed.Enkele kilometers ten westen van Spijkenisse ligt de 7 kilometer lange oude rivierloop van de Bernisse, met meertjes, kommen en plassen. Samen met de oevers van bossen, drassige natuurgebiedjes en weilanden vormt het een recreatiegebied van 300 hectare groot. Vroeger was de rivier de Bernisse een belangrijk onderdeel van de Noord-Zuid scheepvaartroute.

Het water op!
Tegenwoordig is het exclusief bestemd voor de niet-gemotoriseerde watersport. Er zijn dan ook mogelijkheden te over voor roeien, kanoën en surfen. Natuurlijk zijn er volop binnenwateren voor zwemmogelijkheden. Langs de waterkant ondergaan vissers, fietsers en wandelaars in stilte het natuurschoon van dit schitterende recreatiegebied.

Heerlijk dagje weg
Ook is in dit gebied een forelvisplas aanwezig. Vlakbij de randstad is dit gebied bij uitstek geschikt voor dagrecreatie, terwijl in de omgeving alle gewenste voorzieningen te vinden zijn. Fietsend langs het riviertje de Bernisse met het geluid van stilte en van ruisend riet kunt u doorrijden naar het middeleeuwse stadje Heenvliet, met zijn karakteristieke marktplein, of naar Geervliet.

Bernisse in het kort
De gemeente Bernisse bestaat sinds 1 januari 1980. De gemeente werd gevormd uit de op hetzelfde moment opgeheven gemeenten Abbenbroek, Oudenhoorn en Zuidland en delen van de gemeenten Geervliet (inclusief Simonshaven) en Heenvliet. De gemeente Bernisse heeft een totale oppervlakte van 6.858 hectare. Centraal gelegen is het recreatiegebied Bernisse, een watergang tussen het Spui en het Voedingskanaal. Het gebied is ruim 300 hectare groot en is gevormd door diverse plassen waarin en waarop gevist, gesurft, gezwommen en gevaren kan worden. Voor vogelliefhebbers is dit een prachtig gebied. Er zijn speciale strandjes, trailerhellingen en aanlegsteigers gemaakt. Motorbootvaart is echter niet toegestaan.
Bron: henriflor.nl


Meer Foto’s op / More Photos on: FlickrPanoramioIpernityPicasa

bedankt / thanks
signature

TIP! Je kunt na vergroten ook bladeren met de pijltjes toetsen
TIP! You can also after increase scroll with the arrow keys

Natuurgebied rivier de Bernisse Natuurgebied rivier de Bernisse Natuurgebied rivier de Bernisse

8 reacties op “Natuurgebied rivier de Bernisse”

Wat mooi gezicht deze foto’s. Huizen aan de meer is echt schitterend om te zien. Deze natuur is daar heel mooi om te wandelen. Daar zijn ook vissers. Wat leuk. Dit zie je vaak niet meer. Het word steeds minder vissers aan de waterkant. Het komt gewoon door de werk. Denk ik.
Groetjes Jacqueline & Ferry.

dit lijkt me een prachtig natuurgebied Bram..

mooie herfsttinten en knappe weerspiegelingen in deze reeks..

en ook dat kerkje staat daar mooi te wezen..

Fraai werk Bram !

een prettige dag gewenst

Reacties zijn gesloten.