Categorieën
Goeree-Overflakkee Slide Winter Zonsondergang

New Years Sunset

Mijn eerste zonsondergang van 2013 op 1 Januari 2013

New Years Sunset

New Years Sunset

New Years Sunset

New Years Sunset

New Years Sunset

Foto’s: © Bram van Broekhoven

Nieuwjaar is de dag waarop het begin van het nieuwe jaar wordt gevierd. In de westerse wereld is dit op 1 januari, in andere culturen vaak op andere data.
Bij deze viering zijn wederzijdse gelukwensen en goede voornemens gebruikelijk.

Geschiedenis

Lang geleden begon het nieuwe jaar bij het begin van de lente, als de natuur weer tot leven kwam, of begin januari, als de dagen beginnen te lengen. Bij de invoering van het christendom wilde de Kerk een eind maken aan de heidense gewoonten rond deze nieuwjaarsviering, en riep 1 januari uit tot bid- en boetedag om de besnijdenis van Jezus (8 dagen na de geboorte) te vieren. Maar ook daarna vierde men het nieuwe jaar nog rond de oude heidense data, maar ook op Sint Maarten (11 november); de eerste adventsdag; de zonnewende (rond 21 december); of Maria Boodschap (25 maart). De Spaanse landvoogd Requesens besloot in 1575 dat het nieuwe jaar officieel op 1 januari begon.

Bron: Wikipedia

bedankt / thanks
signature

10 reacties op “New Years Sunset”

Geweldig mooie serie Bram! Het is zo’n vreselijk mooi plekje daar!
Zoals je inmiddels weet, heb ik daar al wat uren vertoefd. Er zal best wat veranderen, wil niet zeggen dat het er minder zal worden, drukker dat wel.
Ik zal er ook zeker nog wat foto’s maken, zeker in deze stille winterse tijd.

Bijzonder fraaie serie weer Bram….mooie kleuren en je derde en laatste opnames zijn gaaf, de derde vanwege de golden tones en de laatste vanwege de mooie diepte werking…

Uiteraard weer prachtig. Ondanks dat er in de andere foto’s meer kleur zit vind ik toch de laatste de mooiste, er zit een prachtige diepte in de foto.

Reacties zijn gesloten.