Categorieën
Landschap Natuur Zomer

Noord-Brabant en België Landschappen

Noord-Brabant en België Landschappen

Heide

Op verschillende dagen geprobeerd om wat heide en landschap foto’s te maken in Noord-Brabant bij Bergen op Zoom en bij de Kalmthout de Kalmthoutse Heide, daarna ook nog een rit gereden bij de Loonse-Drunense heide.

Kalmthoutse Heide
Kalmthoutse Heide Pluisven

De Kalmthoutse Heide is een natuurgebied in de Belgische provincie Antwerpen, nabij het dorp Kalmthout en de Nederlandse grens.

Het gebied bestaat voornamelijk uit heide met vennen, zandverstuivingen en dennenbos.

Het natuurreservaat maakt deel uit van een aaneengesloten natuurgebied dat zich aan beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens uitstrekt en een oppervlakte beslaat van ongeveer 3750 ha, het Grenspark Kalmthoutse Heide.

De Loonse en Drunense Duinen
De Loonse en Drunense Duinen

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.

Het is ruim 3500 hectare groot en is sinds 2002 een nationaal park.

Het park is enerzijds grotendeels een afwisseling van droge zandverstuivingen en naaldbos, maar ook de uitgestrekte beekdalzone van de Zandleij hoort erbij.

Hier ligt met name het natuurgebied De Brand bij Udenhout, met zijn afwisseling van hakhoutbossen, natte weilanden en moerasruigtes.

Fietsen

Het was zoals vaak deze afgelopen zomer wisselend bewolkt met af en toe wat zon, Ik heb er wel van genoten om daar rond te fietsen.

Vanaf hier klik op een foto voor een grotere weergave

Meer Foto’s / More Photos: Flickr500pxFacebook

Noord-Brabant en België Landschappen

10 reacties op “Noord-Brabant en België Landschappen”

Dit is een prachtige serie. Ik vind de foto’s waarbij je inzoomt op de heide heel mooi. Ook de panoramafoto’s van de zandverstuiving spreken me erg aan. De paarden en de amazones zijn een grote meerwaarde voor de foto’s. Fijne avond.

Je hebt weer een mooie serie landschappen weten te maken, Bram.
De close-up van die mooie heldere zonnebloem is meteen al een fijne binnenkomer. Die ene verdwaalde zonnebloem tussen de kolen doet het ook prachtig. Ook de foto’s van de heidevelden en de zandverstuiving mogen weer gezien worden. Paarden doen het in dergelijke landschappen ook eigenlijk altijd goed, zoals je hier laat zien.
Wat voor apparaat staat daar bij dat afwateringskanaal, is dat een grote stuw of zo?

Wat een prachtige fietsroute. Ik begrijp het wel dat je genoten hebt van je tocht(je).
Het je in Udenhout bij de bakker een Udenhoutsebroeder gehaald? Zooooo lekker!
Ik ben lang geleden een keer in Udenhout geweest voor een sliptocht met honden en paarden.
Echt mooi om te zien. Met een doek vol wildgeur wordt een spoor getrokken die de honden, gevolgd door de “jagers” op paarden moeten volgen. Aan het eind, als zij zo genaamd de prooi hebben gevonden, worden de honden (en natuurlijk ook de paarden) beloond met een lekkernij.

Groetjes,
Annette

wat een prachtige omgeving Bram

ik kan me best voorstellen dat je er van genoten hebt

zelf de Kalmthoutse heide ken ik alleen van naam..

te ver voor een daguitstap

een fraaie reeks waar je trots mag op zijn

prettige dag gewenst

De Kalmthoutse Heide is me (uiteraard) goed gekend, bij de Loonse en Drunnense Duinen was ik nog maar één keer met de fiets maar ben er niet te voet op stap geweest. Het zijn prachtige gebieden maar ook in hun directe omgeving is veel mooi natuurschoon te vinden. Je foto’s waren weer om van te snoepen Bram. Het was de voorbije dagen echt het ideale weer om met de fiets op pad te gaan 🙂
Groetjes,
Rudi

Dat kan ik heel goed begrijpen dat je genoten hebt in deze mooie omgeving Bram, prachtige reeks foto’s laten ons mee genieten! Fijne dag en groetjes!

Reacties zijn gesloten.